Hemmaträning

Jag har sedan början av juli tränat hemma istället för på gym. Så här har jag lagt upp träningspassen på sistone.

1. Jag går ned från min lya till bottenvåningen. Sen tar jag hissen upp igen, känner att dörren är låst. Detta upprepas i tre set à 15 repetitioner (reps på gymmarnas fikonspråk).

2. Därefter öppnar och stänger jag soptunnan på bottenvåningen. Först med vänster arm, sen med höger arm, sen med vänster arm och kroppsvridning för att avsluta med höger arm och kroppsvridning. Även här tre set à 15 reps.

3. På det följer en halvtimme på cykel. Den har jag låst fast i cykelstället utanför, men låtsas att det är en spinningsal och kör på i tighta, tighta byxor.

4. Att öppna och stänga gallergrinden i hissen är rätt underskattat. Först vänster arm, sen höger arm. Behöver jag säga det? Tre set à 15 reps.

5. Därefter lite intervallträning. Full fart uppför trappan, stanna på första avsatsen och så kör vi armhävningar. En trappa till och lite indianhopp. En trappa till och sit-ups. En trappa till och ett gäng mountain climbers.

6. Sedan kör jag idioten. Först till första våningen, ner och upp till andra, ner och upp till tredje, ner och upp till fjärde – och sedan ner och upp hela jämra vägen.

7. Därefter stretchar jag genom att låna en gammal tants rollator.

Har det fungerat?

Tja, viktförlusten är noll och jag har inte byggt några muskler alls. Däremot har jag fått betydligt fler tvättider. Jag har helt enkelt gått till tvättstugan när det passat mig och börjat tvätta. Har det legat tvätt i maskinen har jag slängt ut den på golvet.

En del grannar har ju reagerat lite otrevligt, men när de känner igen träningskillen så får de det där oj-det-är-dåren-på-fjärde-våningen-leendet och när jag kör på med lite ryckningar i vänsterögat och börjar hyperventilera avviker de.

I fas två ska jag bara börja träna på ICA och, när tiden är mogen, köra ut kundvagnar fullastade med obetalt bröd skrikandes: det är till änderna, till änderna. Behövs en rejäl bodybuilder till Icander för att stoppa mig.

Jag har hittat mitt kall.

Systembolaget i fas tre? Hmm… här krävs planering.

9 reaktioner till “Hemmaträning

 1. hämta på baksidan av systemet, för att ”du ska leverera till en restaurang” kan kanske lyckas (om nu inte alla hak kör med insmugglad sprit v.s. Min hundvakt lyckades med ett sånt tilltag en gång, av misstag liksom.

 2. @ Irmelinat – ska fundera på det, men helst vill jag ta ut dem genom huvuddörren.

  @ Tvillingen – söka? copyright på träningsformen?

 3. Låter som en fantastiskt bra träning. Gillar att du använder övningar från Army träningen. Är lite orolig bara att detta ska funka så bra så att du inte ska komma tillbaks till mig för några härliga träningstimmar.
  Hänger du och brorsan på Armyn nu i höst?
  Hoppas du mår fint
  Your PT

 4. @ Studiomannen – alla träningsbanor leder till Malaco

  @ Tvillingen – efter ostbågar?

  @ Linda – no worries, coach. Jag ska fortsätta betala för dina eminenta tjänster. Ingen AC för mig och lill-Anjo dock, nya jobbet sätter käppar i hjulet för mig. Lillbrorsan hävdar dessutom att han fortfarande är i toppform. Alles gut i övrigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s