Åtlöjevinning

Jag vet att jag borde skicka någon annan, men tror, dum som jag är, att det ska bli annorlunda varje gång.

Så, i morse packade jag ned alla återvinningsprylar i kassar och tog vägen förbi återvinningsstationen på väg till jobbet.

När jag hällde ned mina gamla GP i dagstidningslådan skrattade behållaren och skrockade mot mig:  ”Jag tror inte ens Grissom i CSI hade kunnat hitta dina fingeravtryck på kultursidorna. Du sitter väl bara och lusläser tipsraden och undrar hur du kunde få fyra rätt den här helgen också, din loser.”

Bedrövad vände jag mig mot pappersbehållaren och började mata i mjölkpaket, dassrullehållare och en del andra förpackningar.

”Kom igen”, sa behållaren. Dess undre inkast, som är placerat så att rullstolsburna ska kunna använda det, vred sig i ett elakt flin. ”Fram med pizzakartongerna, nu. Vi vet att du har köpt den senaste veckan. Batteriholken såg dig smita in till pizzabagaren.”

Jag mumlade mitt mantra att det heter pizzalåda och att kartong är ett material. Sen gled två lådor ned i det svarta gapet. Behållaren sniffade. ”Mmm…den första luktar vitlökssås, men den andra är ovanligt torr. Ingen sås på den? Försöker du banta, eller, hahaha.”

Tårarna trillade när jag lade i pizzasalladsburkarna i plastuppsamlaren och sen följde diverse plastprylar. ”Halvfabrikat från en halvfigur”, fnissade plastsamlaren.

Jag vände mig mot plåtbehållaren och tryckte ned en burk vita bönor. ”En burk bönor gör ingen mirakelförbättring av ditt BMI”, väste behållaren.

Med en suck började jag att gå därifrån. Bakom ryggen hörde jag glasbehållarna skramla. ”Hej, har du inget till oss? Har du inte tröstdruckit något i helgen, eller var det bara fulöl i pantburkar?”

Det här med att vara miljövänlig, det är inte min grej, helt enkelt.

6 reaktioner på ”Åtlöjevinning

  1. @ Josef – bra fråga, allas eller ingens, så är det.

    @ Daniel H – exakt.

    @ Sofia – skönt att du förstår.

    @ Charlotte – svartvit, taskig kamera, stumfilm, it’s a wrap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s