Glada och ledsna

Hon står lutad mot en vägg, en ung p-vakt i jag-kan-inte-leva-utan-att-prata-i-telefon-generationen. Väntar, väntar, väntar för att kunna lappa en bil. Sen går hon fram och tillbaka längs Redbergsvägen i sin lysande reflexväst. Hon ser ledsen ut.

Precis som gynnarna i kuren. De skålar med varsin burk Blågul och huttrar. En slänger upp handen till hälsning när en olycksbroder stapplar förbi på andra sidan gatan. S har rätt, deras ögon ser tömda ut.

Frälsningsarmén sätter upp ett partytält och grytan är på plats. Det är något slags jubileum. Då kommer ösregnet. Folk som varit gamla i evinnerliga tider rusar (i ordets mest vidsträckta betydelse) över stenplattorna och flyttar in pinaler, bord, stolar och annat under tak. En kvinna i uniform lyfter in grytan. De ser ändå glada ut. Gitarrerna tas fram.

Jag lämnar torget. Skyndsamt.

2 reaktioner till “Glada och ledsna

  1. Olskrokstorget lördag morgon?

    Längtar inte riktigt tillbaka, sitter mitt i skogen med mer påhittade problem. Skall lösa jämställdhetsproblemen och några andra grejer över helgen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s