Bussödla

Igår var jag något trött, men gick trots allt till jobbet i en stad som var septembervacker.

Vid centralen rullade en buss in mot hållplatsen.

Dess front delade sig som två vilddjurskäftar och så sköt en tunga ut, klibbade fast vid en frodig pendlare och drog in stackaren i det svarta. Han skrek av dödsångest och samtidigt flydde de övriga pendlarna åt alla håll.

Käftarna stängdes, övergick till att tugga frenetiskt och till slut öppnades de, bara för att spotta ut en tilltufsad portfölj, följt av en ljudlig rap.

Därefter rullade bussen fram till rätt hållplatsläge, bromsade, öppnade dörrarna och så hördes den förinspelade rösten: Nästa Brunnsparken.

På torget stod en trafikledare. Jag påtalade det inträffade, men han bara ryckte på axlarna. I år skulle det nya biljettsystemets användarvänlighet diskuteras i Snillen spekulerar och det var hans prio. Just idag hade han 14 professorer från Chalmers, alla i knallgula reflexvästar, som guidade folk rätt bland knappar, logiska kullerbyttor och annat.

”En uppäten pendlare är ingen pendlare och ska man göra omelett måste man knäcka ägg”, sa han och vände mig ryggen.

Samtidigt dök en servicebil upp och började byta ut alla skyltar på torget. Västtrafik ersattes av Västtragik.

Fyra minibussar med kontrollanter sladdade in och efter att ha kastat in chockgranater i en spårvagn rusade de ombord, samtidigt som fler kontrollanter luftlandsattes från en helikopter och sprängde sig in genom taket. Efter fem minuter kom kontrollanterna ut, fullständigt knäckta. De visste inte om alla betalat, eller om en del personer fuskåkte alternativt hade betalat galet.

Dessutom var spårvagnen totalförstörd, men kontrollanternas chef sammanfattade det hela som en storseger i kampen mot fuskåkarna. Samtidigt växte köerna av spårvagnar bakom och ännu en dag av kaos fortsatte.

Den människoätande bussen rullade olycksbådande omkring utanför gamla posten och plötsligt öppnade den käftarna, tungan sköt ut och ännu en pendlare var uppäten.

Jag försökte än en gång påtala det hela för trafikledaren, men han sa att så länge bussen höll ordning på antalet uppätna så att statistiken stämde sket han i hur många som åts upp.

Det var 11 september i Göteborg.

2 reaktioner till “Bussödla

  1. Och idag är det den tolfte september och jag har gjort värsta tvättstugetabben men som blev till något fint med samtal och klappar på axel och kind. Av någon anledning trodde jag att det var den nionde idag.

    Västtragik är ett mycket bättre namn än västtrafik

    1. Tvättstugor är ungefär som Västtrafik – utomjordiska. Då blir det lätt fel.

      Klapp på kind är bättre än mordhot pga ludd. Mycket bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s