Host!

I ett annat rum frågar en släkting min bror om jag har en tjej. Det sliter sönder mig.

Det är den gråaste dagen i mannaminne. Regnet vräker ner. Vinden dånar och jag är löjligt retlig i halsen. Det skaver i bröstet när jag hostar. Jag är på landet, i ett hus med alla mina närmaste.

Och jag har aldrig känt mig mer ensam. Det skär i själen att jag inte orkar le, för det är en toppendag. Alla är här, vilket inte händer så ofta. Än en gång kommer jag själv. Jag är otroligt sorgsen.

Huset är varmt och ombonat. Utanför är det för jävligt och jag vet att jag måste ut dit igen. Ut för att börja om, ännu en jävla gång. På ena sidan huset en vindpinad syrén, långt från försommarens förförare. På andra sidan huset ett äppleträd och jag känner mig som den bedagade fallfrukten i gräset. Förbrukad.

Huvudet värker av förkylningen. Bröstet gör ont, hostan är dum.Värre ändå är sorgen inom mig. Jag vill hosta ut den, en enda kraftig svart hostning, men jag är rädd att hjärtat skulle åka med av farten.

Det sjungs ja må de leva och barnen skrattar. Jag glimtar till i några sekunder. Sen smiter jag tillbaka till lugnet och mörkret. Trött, sliten, hostig och trasig.

Den här veckan har, minus fem härliga jobbdagar, skakat om mig rejält. Jag kommer att le igen, men det kommer att ta tid. Lång tid.

5 reaktioner till “Host!

    1. Thanks. Det finns just inga genvägar att ta. Jag får hälla ut det här tills det slutar rinna. Sen får jag ta tag i mig själv. Det är oerhört jobbigt, men jag har inget val.

  1. @ Matti – tack, Matti. Den jag förlorat är en av de verkligt vackra.

    @ Bittan – tack, kanelbullar är en fin tröst, även om de inte hjälper jättelänge (och kan orsaka magknip vid för kraftigt intag)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s