Om jag var chef

För ett litet tag sedan var jag hos en organisation som nog kan betecknas som lite fin i kanten. Jag var då tvungen att låna herrarnas för att kasta vatten och en sak slog mig när jag öppnade locket till den store vite fadern.

Om jag blir anställande chef någon kommer det att låta så här:

”Ja, du verkar ha de rätta kvalifikationerna. Åh, Sorbonne, Yale, MIT och Harvard. Utmärkt, utmärkt. Du är 27, har 30 års erfarenhet, är rutinerad och nyfiken som ett nyfött barn. Du kan ha många bollar i luften och snubblar inte på stresströskeln. En stark individualist som alltid sätter laget först, men vill bli en starkt lysande stjärna. Dina dåliga sidor slipper vi se och blaha, blaha, blaha … Ja, det låter bra. Du verkar vara rätt person för oss, men vet du vad det här är?”

Och så skulle jag ställa en toalettborste på bordet.

Högst troligen hade den jobbsökande svarat just det och då hade jag tagit med honom/henne till företagets toaletter och bett personen att förevisa hur nämnd attiralj används och med högst 40 ord beskriva när en sådan borste ska användas.

Jag tror att många organisationer borde införa det här som ett test innan de anställer folk. Det hade gjort tillvaron lite mindre brun för oss andra.

2 reaktioner till “Om jag var chef

  1. Man skulle också kunna visa det lilla pentryt som ju finns på de allra flesta arbetsplatser och be den arbetssökande att berätta vad de olika delarna heter och vad man använder dem till. I synnerhet skulle jag fästa vikt vid att personen vet att disken inte hoppar ur diskmaskinen av sig själv, att matlådor som står tre veckor i kylen inte mår så bra och att man kan torka upp utspillt kaffe.

    1. Jag tror vi kan se embryot till en ny typ av platsannonser:

      Sökes – Civilingenjör med minst fem års erfarenhet av vanliga, enkla hushållssysslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s