Grannar 2.0

I morse stod det en gubbe och skruvade upp en skylt i svalen. Den här fastigheten sköts av F-secure stod det på den. De verkade ha skridit till verket direkt.

Kärringen som skriver alla ilskna lappar i tvättstugan har fastnat i spamfiltret.

Den finnige killen som spelar för dålig musik högt har klassats som en otrevlig mask och isolerats i en säker del av fastigheten (ventilationstrumman).

Alla lägenheter har fått brandväggar så att ondskefulla hemmasnickeritrojaner inte kan leta sig in hos intet ont anande grannar (förstärkt skydd på söndagar och kvällar).

Mejlboxarna har fått nya fack så att direktreklamen och posten sorteras redan vid distribution. Tyvärr har även storleken på lådan ökat, varför en ökad mängd särskriven reklam för skitprodukter är att vänta.

De grannar som har haft trasigt ljudkort har bytts ut så att programvaran klarar av att säga god morgon, hej, god kväll och ska du åka med i hissen.

Intrångsskyddet har förstärkts och alla dörrar har utrustats med lösenord på minst 12 tecken, varav ett måste vara ett specialtecken.

För att minska risken för virusangrepp måste alla besökare till fastigheten avlusas, kollas mot svininfluensa och sitta i karantän i minst 13 dagar.

Den öppna källarkoden är utbytt mot en krypterad variant. Fortfarande är dock tvättmaskinerna analoga.

Ett mer tveksamt beslut är att soprummet ska behandlas som en papperskorg i Windows och endast tömmas om alla användare klickar okej samtidigt.

Skyddet mot spioner har förstärkts. Stora bilder på Stig Bergling och Jan Guillou sitter i porten med texten: Se upp för de här två typerna.

Trådlöst bredband är något motsägelsefullt har en i huset boende språkfascist hävdat och har som en följd komprimerats och lagts i ett zip-arkiv.

Den sura gubben som tjuvröker i källaren har avinstallerats.

Varje måndag uppdateras alla boende i huset så att vi kan allt det senaste om viktigheter som politik, Dansbandskampen och TV4:s senaste humorfiaskon.

Slutligen ska jag genomgå en systemkoll, vilket beräknas öka min prestanda enormt mycket samtidigt som min programvara kommer att minska i vikt. Dessutom kommer jag att bli helt buggfri.

Tack, F-Secure.

6 reaktioner till “Grannar 2.0

  1. Låter som om ni tagit första steget mot att bli den typiska bostadsrättsföreningen i innerstan…

  2. jag tycker om dig – och det är inte bara för att du är min bror… du är väldigt verbal och det värmer en systers hjärta i dessa dagar då språket omkring en bara försämras… HAr det något att göra med att vi var de som läste alla böcker i hyllorna som pappa glömde avbeställa från bokklubbarna?

    1. Farsan är skyldig till mycket. Han tog med mig på fotboll och lät mig växa upp bland tusentals böcker. Är det så konstigt att det blev så här? Jag gillar dig också, syrran – du lärde mig att skriva Anjo när jag tänkte bli serietecknare (Svenska Serier, 1979). Bara en sån sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s