Superhörsel

Jag fick en vaxpropp i helgen. 50 spänn och en trevlig stund på Capio löste det problemet. Poff, och plötsligt hörde jag otroligt bra. Det var nästan kusligt att lämna kliniken och plötsligt insåg jag att jag till och med kunde höra folks tankar.

Först mötte jag en gammal tant och det ekade i skallen på mig: ”Barkis? Bergis? Slät kopp? Påtår?”

Framme vid Svingelns hållplats blev det en överdos av tankar från skoldagsavslutade kids: ”Mina finnar är gigantiska.” … ”Han vill göra det.” … ”Ba.” … ”Va.” … ”Jag hatar läxor.” … ”Undrar vem som är snyggast i Paradise Hotel i år.” … ”Kvadraten av 81 gånger pi.” … ”dum-di-dum.”

Väl ombord på vagnen överröstades alla tankar av en sorglig själ: ”Varför gör jag det här? Det känns så meningslöst. Jag vill dö, men måste härda ut.”

Jag tittade mig omkring i vagnen, men inga kändes suicidala, möjligen uttråkade till döds. Så fortsatte tankarna att strömma mot mig: ”Inte en till. Inte en jävla linje till. Inte Kålltorp till Majorna också. Jag avlider.”

Herregud, jag hörde tankarna från mannen som hade läst in spårvagnens automatiska hållplatsutrop för länge sedan. Det här var nästan för mycket.

Jag klev av i Brunnsparken och hörde alkisarna tänka på Aurora. Några stressade flanörer hade tankarna på jobbet, någon skulle göra slut, någon jojobantade utan bungylina och skånskan utanför Vallgatan tänkte att hennes mobilröst förmodligen lät hemsk (och tänkte rätt).

Så kom jag in i huset. Ställde mig i hissen för att åka upp till kontoret. Det var bara jag och mina tankar. Det blev dödstyst.

 

7 reaktioner till “Superhörsel

  1. @ Lorraine – Du känner mig bra, trots att vi aldrig setts 🙂

    @ Johan – Revaxör öppnar dörrar till märkliga världar

    @ Adriana – tackar, det är inte varje dag en bröllopskoordinator kommenterar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s