Tack, kvällstidningar

Gick förbi en affär i dag. Alla tre kvällsblaskorna hade samma huvudnyhet: Tiger Woods har varit otrogen.

Jag kände direkt för att säga: TACK!

Tack, för att ni med era framsidor slog fast att inget ont hände i världen i dag. Om den viktigaste nyhetsvärderingen är att en man varit otrogen, då borde 3 december 2009 gå till historien som en dag då inget ont hände.

Ingen svalt i dag. Krigen hade uppehåll. Inga människor fick sparken. Ingen misshandlades. Inga oväder. Inga nedskärningar. Inga vårdskandaler. Inga våldsdåd. Inga självmordsbomber i Mellanöstern. Inga bombattacker i Afghanistan. Inga strider i Pakistan. Drogkriget i Mexico tog siesta. Trafficking – nope. Inga tragedier. Inga tråkigheter. Noll brända bilar. I Vellinge intet jönsigt. Väskryckarna höll sig lugna.

Det enda som var värt att rapportera var att en man låg med en annan kvinna än sin fru.

Vad skönt att läsa. Fler såna här dagar, tack. Det skänker nytt hopp om framtiden. Trots allt snack om miljöhot, krig, våld och annat som vi skrämts upp med så var i dag det mest alarmerande att en man sådde vildhavre. Visst, etisk härdsmälta, men jag tror att det här är början till Utopia. Skönt att massmedia öppnade våra ögon för vad som händer omkring oss. TACK! Ni gör våra liv rikare.

N.B. De som av ovanstående text får känslan av att jag är ironisk, ni har fel. Jag skulle aldrig hävda att det är lika löjligt att gå på högskolan för att skriva såna nyheter som det är att gå på Harvard för att sköta ekonomin i en frimärksklubb.

2 reaktioner till “Tack, kvällstidningar

  1. Ja tänk vilket behov det verkar finnas att läsa om kändisars sorger och brister. Jag stod nyss i en kö och blev bombarderad av rubriker om ensamma och övergivna TV-bönder!
    Även om man upprörs över kvälls- och skvallertidningarnas rubriker så är det ändå mest irriterande att folk läser och KÖPER skiten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s