Spåtrassel

En spåkärring har flyttat in i kvarteret och i morse knackade herr Johansson på.

”Hur ser min framtid ut?”

Tanten såg mystisk ut. Sen lade hon händerna på kulan, smekte den med stängda ögon och sa:

”Jag ser att du inom kort kommer att träffa en mörkhårig skönhet. Ni kommer att bli lyckliga. Dessutom kommer du att bli rik innan nyår, lägga bud på en lägenhet och gå ned i vikt.”

”Vänta nu”, sa jag. ”Det där är ingen spåkula, det är ju ett bowlingklot.”

”Oj”, sa hon. ”Då har min man nog rätt svårt med fingergreppet på Valhalla just nu. Jag läser dina händer istället.”

Hon kände i min hand och sa att linjerna pekade på stor lycka inom kort.

”Jag har mina stickade vantar på mig”, sa jag. ”Är du ens en spådam?”

”Tebladen kommer att få dig att tro”, sa hon. Hon plockade fram en påse och tuggade i sig dem.

”Brukar man inte spå i sump?”

Hon log mystiskt och satte sig på golvet. ”Du skiner mannen, du kommer att nå stjärnorna. Nej, du blir ett med universum.”

Jag plockade upp påsen och doften förde tankarna till brottsbalkens 23 kapitel.

”Kan du spå?”

Hon funderade lite. Sen nickade hon.

”EMD kommer att fortsätta sälja. Det kommer fler usla reklamfilmer med Pernilla Wahlgren. Du kommer att få höra Triad 249 gånger innan jul. Tomas Ledin ger sig ut på vägarna igen. TV4 går ännu bättre 2010. När du vaknar 1 januari kommer du att ha brutit alla dina nyårslöften.”

”Hur blir det med kärleken och pengarna då?”

”Spelar det någon roll efter vad jag just sa?” Hon tittade uppfordrande på mig.

Jag sjönk ihop och gick hem. Det blåste en kall framtidsvind över Olskroken.

5 reaktioner till “Spåtrassel

  1. Det finns en lösning: Bojkotta alla radiokanaler utom P1, titta aldrig på reklamfinansierad TV och envisas med att i alla sammanhang vara oerhört frågande inför all musik komponerad efter 1969. Eller möjligen -78, bara det är en sånt där årtal som folk blir konfunderade av. Då slutar de nämligen spela modern musik i din närvaro, då de inte står ut med dina kommentar om ” inget mot en tidig Dylan”, ”lätta anspelningar på rysk folkmusik” och ”den musikaliska motpolen till klezmer”. Du blir inte populär, men du slipper EMD. I alla fall har det funkar för mig, jag kan inte påminna mig en enda låt av dem. Tack och lov…

  2. @ Tvillingen – man måste bekämpa ondska.

    @ Trollets mamma – bra idé. Jag ska dessutom klä mig i flanellpyjamas dygnet runt från och med nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s