Slakt

Jag är förkyld. Dunderförkyld. Nej, jag är ingen karl som gnäller om det. Jag jobbar ändå. Men, en sak undrar jag.

Finns det några kvällskurser i apelsinskalande?

Varför i helsicke ska världens mest svårskalade pryl vara det enda alternativet när man är tårögd, har en proppad nos, lock för öronen och undrar hur det är fysiskt möjligt att producera så mycket jox i nosen?

Varför kan inte förkylningar botas bäst med hallon?

Synen i mitt kök när jag gått lös på den försvarslösa brandgula bollen är inte vacker. Det är som om Carl Milles hade bestämt sig för att skulptera med hjälp av dynamit istället för sina vanliga verktyg.

Men, jäklar vilken skön effekt de kvarvarande klyftorna slamsorna har. Det ska erkännas.

Om man skulle ta en apelsin till …var lade jag hagelbössan?

3 reaktioner till “Slakt

 1. Kära Anjo,

  varför kvällskurser när det finns Youtube?

  Själv skalar jag alltid apelsin med kniv, skär hinnfria klyftor. Det här receptet på rökt lax med rucola och citrus innehåller precis det tricket.

  Annars är det bara att söka på how to peel an orange så får du fler apelsinskalartips än du behöver…

  För övrigt tycker jag att förkylningar ska njutas i soffhörnet med en mugg grog – en god lagrad rom, hett vatten, en sked honung och kanske ett par skivor färsk ingefära eller citron. En gång satt jag i clubfåtöljen på lyxhotellets Oceano lounge, när barchefen på silverbricka bar fram en sådan. ”This is gonna be the hottest grog you’ve ever had”. Citronskivan hade han lagt som ett lock på vattnet, öns egen rom slogs ovanpå, och så en tändsticka… voila – blå låga, het grog. Glöm inte blåsa ut lågan innan du dricker!

  Krya på dig!

  /k

 2. Låt bli att skala apelsinen, skär den i klyftor, lägg på fat, ät, njut och känn dig härligt kladdfri om händerna. Samt krya på dig förstås!

  Ps, Torka bort det där som rinner längs hakan!

 3. Karibien – briljant rätt igenom, även om jag idag väljer bort groggen till förmån för ostbågar.

  Tvillingen – jag gjorde det som barn, ska återgå till den metoden. Jag var smartare då…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s