Vitt

Det är en vacker vinter i Olskroken och jag log åt allt mysigt jag såg idag.

Exempelvis var det en liten bil, tror att det var en Smart, som gjorde snöänglar på gräsmattan.

Frisörerna på gatan, det finns en 6-7 stycken, hade gått samman och byggt världens största hårtork. Med den blåste de bort all snö och is så att pensionärerna inte halkade och bröt alla ben i kroppen. Fint, nu kan gamlingarna ha sitt årliga rollator-race på Gubberogatan. Racet startar kl. 15.00 på lördag och slutar förmodligen väldigt mycket senare.

Frälsningsarmén var så frusna att de tog några nubbar på torget när de sjöng. Sedan bytte de ut Pärleporten mot hej, fyllegubbar slå i glasen och skrattade så där fnissigt som bara überreligiösa kan göra när de släpper in Satan i själen.

Alla som ville fick värma händerna i pizzaugnarna i kvarteret idag – gratis. Ville man ha vitlökssås på händerna kostade det fem kronor.

De indiska krogarna slängde ut naanbröd på gatan. De frös och blev perfekta pulkor för nejdens barn och småfåglar. Såväl telningar som trastar tjöt nöjt när de for nedför S:t Pauligatan.

Fakirerna, jag tror att det är en hel uppgång med sådana på Redbergsvägen (i uppgången bredvid de gamla keltiska druiderna), hade bytt sina spikmattor mot uppochnedvända istappar. Tapparna bröt de ur skäggen på miljökillar som frusit fast under en sittdemonstration mot den globala uppvärmningen.

Duvorna tyckte synd om de frusna tanterna och matade dem med rundstycken och barkis.

Allt var och är rofyllt …

6 reaktioner till “Vitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s