Grodorna anfaller

Jag varnade för ett bra tag sedan för fransmännens intåg. Då lyssnade ingen, men nu slår jag larm igen. Kafé Vallgatan är på väg att bli Le Pain Francais.

Jäpp, medan alla små antiimperialister gnäller på McDonald’s tar fransmännen i tysthet över Jorden. Kineserna köper Volvo och alla skriker, men ser ni inte vad som händer i vår stad? Ser ni inte frankifieringen som pågår?

I morgon kommer Domkyrkan att byta namn till La Petite Notre Dame och in kommer en puckelrygg att flytta, alla rumänska gatumusikanter på Kungsgatan kommer att spela Marseljäsen på trumpet och strömmingsvagnen på Magasinsgatan kommer att börja sälja sniglar. Om vi inte står upp för vårt land och vårt kulturarv, vill säga.

Gör vi inte det kommer jag snart stå i basker, tvärrandig tröja och äppelknyckarbyxor och mata gräsänderna med färska baguetter. Och i sommar – när det är varmt – kommer jag att stå där naken med samma utstyrsel kroppsmålad på mig. Huuu…

Agera svenskar. Väck vikingablodet till liv. Alla som rör sig på Vallgatan. Drick en slät kopp med barkis. För fosterlandet. För Sverige.

… eller åtminstone för att slippa se en naken copywriter som matar fåglar mittemot Teliahuset i Gårda.

12 reaktioner till “Grodorna anfaller

 1. ”Du har kollat för mycket på Monty Python” tänkte jag skriva, men insåg genast att det inte är möjligt. Man kan aldrig få för mycket av the Flying circus.

 2. he he he du är rolig. Efter att ha läst dina fina utlåtanden och den fina poesin som jag tror att du har inom dig har jag kommit underfund med att du bör söka hjälp och JAG menar verkligen söka hjälp vad är det för fel på mäniskor som har åsikter om att vi svenskar ska vara patriotiska ”vikingar”. Var med på förändringar detta gör oss gott,att förenas med övriga runt om i världen och kommunicera för att utveckla denna planet till ett bättre och lättare liv att leva, istället för springa omkring i trasor ha på sig hjälmar med horn slå ner kvinnor för att senare våldta dem skrika ut skåål rapa och heta Tor samt dricka mjöd dag in och dag ut detta är det du vill att vi s.k vikingar ska leva eller ska vi inbilla oss själva om att lucia är svensk ,köttbullar med mos, eller inlagd sill he he he sluta knappra massa e-tabletter och kom in i verkligheten nu var med på utvecklingen det gör dig gott. Le pain samt ,Kineser köper volvo gör att vi tar Sverige framåt och i.o.m att du skriver att Kina köper Volvo vill jag bara ställa fråga till dig om du vet vilken koncern volvo ingår i idag inte fan är den svenskägd! När jag sitter här och skriver har jag samtidigt upptäckt att du inte är fyrkantig utan bara inkompetent. Lev nu gott min kära patriotiska viking

  1. Åh, tack för berömmet. Det känns alltid lika skönt att bli förklarad som varande inkompetent av en läsare som är så genialisk att han avvecklat behovet av stavning, punkter och kommatering.

   Nu vet jag inte vad ni säljer för kaffe på Kahls, men det verkar vara bra krut i det, för det får er visst att se i syne, läsa bloggar på de märkligaste av sätt och dessutom, efter att gravt ha missförstått undertonen i det som just lästs, övergå till att bete er på ett skrattretande sätt.

   Jag är, när jag är fullt allvarlig, ytterst medveten om saker och ting. Det som uppenbarligen gick förbi dig här var måttet av satir. Jag är en trogen gäst på Le Pain. Har varit så i många år.

   Tack för kaffesumpen…

 3. Aj aj efter att ha läst ditt svar var jag tvungen att börja om från början och kan erkänna att det bara är till för mig att dra en påse över mitt huvud.
  Pinsamt!!!!!!
  Förövrigt dricker jag Facenda Recreio prova
  du kanske ser i syne du med.

  1. Jag ska prova. Jag ser nämligen gärna i syne. Surrealism är bättre än sur realism.

   Nåja, allt gott – jag var ju dryg tillbaka.

   Tack för kaffetipset

 4. Fy va trist… såg att kafé vallgatan stängt igen å att de nu ska bli Le pain där. Räcker de inte med cafét på västra hamngatan. mycke mycke trist. Länge leve mångfalden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s