Hallonsaft

I morse tänkte jag att det vore fint om bilar drevs av hallonsaft. Att avgaserna doftade Bullerbyn och att det bästa sättet att trimma en motor var att släppa ner några sockerbitar i tanken.

Körde man outspätt blev det en jädra fart, men blandade man ut saften 1+9 blev det en perfekt blandning för att köra en nöjestur på landsbygden med suffletten nedfälld, gammal bilmössa på skallen, coola glasögon och scarf (lååååååång).

Ja, just det – alla bilar skulle ha sufflett och reservhjulet på bakluckan. Och heta saker som Sally, Olivia och Grace Kelly.

Jag skulle också kunna godta att bilar drevs av saft gjord på jordgubbar, svarta vinbär, krusbär, smultron, apelsin, äpple, päron, fläderbär, blåbär, boysenbär, björnbär och morot.

Däremot skulle O’boy vara strängt förbjudet som drivmedel – men ytterst uppskattat och närmast påkallat som pausdricka tillsammans med ett smörgåspaket där alla mackor hade prickig korv.

Ja, det var det. God natt.

8 reaktioner till “Hallonsaft

  1. George. Bilar måste kunna heta George också. Så man kan klappa sin gamla trotjänare uppmuntrande på instrumentbrädan och säga ”Come on George”.

    Annars instämmer jag helt.

  2. @ spin red – klart att den kan heta George. Bra tänkt. Och, vad är surrealism? Utmärkt fråga.

    @ tvillingen – briljant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s