Brev från SU

I natt kastades ett brunt cirkulationskuvert, fäst vid en sten, in genom mitt fönster. Det var provsvaren från Sahlgrenskas überhemliga labb.

Där stod:

Bäste herr Johansson.

Med undantag för att du vill leva i Europa hittar vi inga direkta eller indirekta likheter mellan dig och Arja Saijonmaa.

Med vänlig hälsning

Sahlgrenskas überhemliga labb.

Jag satte mig på golvet och fällde en glädjetår. Jag skulle precis fästa cirkulationskuvertet vid en sten, skriva en ny adress och slänga in det genom rutan till Olskrokens vårdcentral, när jag läste vidare.

PS! Vi gjorde en rutinmässig Clownen Manne-scan av dina prover. Där fanns besvärande likheter, vilket inte stämmer med det nekande svar du uppgav under rubriken: lider du/har du lidit av psykiska problem.

Vi genomför nu kompletterande alfa-, beta-, gamma-, delta- och hurfansmakardethär-prover.

Hör du inte av oss inom en vecka är du friad. Annars kommer vi över ett litet gäng och plockar in dig. Vänligen gör inte motstånd om så sker, det är för ditt eget bästa.

En oskjuten varg ylade i fjärran. Jag skakade till, satte mig naken på den fastskruvade cykeln på min balkong, skalade en banan och försökte cykla till Zanzibar.

2 reaktioner till “Brev från SU

  1. Zanzibar är fint så här års sägs det. Har du fixat visum och vaccination?

    Gillar dina texter, hur orden liksom bubblar sig fram när jag läser, spritter och busar med mig, krispiga utanpå, med tankeväckande tuggmotstånd inuti. Det är bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s