Kärlekens väg

Min store hjälte, Plura (den störste är förstås Kakmonstret) åkte dit för kokaininnehav i morse, men det förändrade ingenting när han kom till Annedalskyrkan på kvällen.

Till Claes von Heijnes pianospel gick han längs bänkraderna och stämde upp i Bröllopssång. Ännu en mässa med Eldkvarn. Allt inleddes dock med Valle Erlings intro – jag har en gång haft äran att intervjua den här otroligt trevlige rackaren. Han presenterade sig då som ”en musiker som extraknäcker som läkare”.

Totalt tio låtar plus en väldigt rörande predikan blev det. Att bygga en predikan på Pluras evangelium och inte fullt så glada kärlekstankar är verkligen något kyrkan mår bra av.

Låtlistan och betygen kommer här:

Bröllopssång: ****
Alice *** (väldigt bra, men Alice är normalt ännu bättre)
Skiss över Änglarna från Cadaquez ****
Nedför floden *****
Det gamla landet ***
27 ***** (otroligt briljant)
Ut i det blå ****
Chevrolet ****
Kommit hem *****
Huvudet högt *****

Det är märkligt, men Eldkvarns mässor i Annedalskyrkan har alltid haft en roll i mitt liv. Antingen för något som hände då, eller för människor som förknippas med de här dagarna.

Den första talade A ofta om. Han var kock och en av de mest kärleksfulla människorna jag mött. Senast jag hörde något om honom sov han under en presenning under en bro i en stad utan namn.

Den förra besökte jag och Pauline. Det var vår sista kväll ihop (det visste vi inte då). När Plura sjöng Bara för din skull lutade hon huvudet mot min axel och vi visste båda att något var fel.

I dag avslutades kvällen med tråkningar på Temple Bar och sen en kort promenad med en ganska färsk vän, som också är en av de klokaste och mest lättpratade människor jag vet.

Kärlekens väg. I kväll var det Linnégatan med en underbar vän. I morgon? Det vet ingen.

Plura är bäst, förresten. Trots debaclet i morse. Missa förresten inte hans och Mauro Scoccos matprogram på TV8 (torsdagar kl 22). Det är helt briljant!

7 reaktioner till “Kärlekens väg

 1. Matprogrammet är en briljant produktion. Att höra Mauro & Plura gå upp i en Murphy & Lemmon-symbios och gnabba, lajja med sina gäster är inget annat än stor underhållning.

  När det gäller – Pluras kriminella aktiviteter (knark är faktiskt bajs… bara så ni vet) är det givetvis en sak för sig – men även om nu Plura är ett geni och kan tillskrivas en rad superlativer är kvällen vid Kometen inget att skriva hem om, inget att vara speciellt stolt över – min önksan är givetvis att han tar konsekvenserna av sin alkoholkonsumtion – det är den som bäddad för’t.

  Om inte Plura varit Plura – så hade det varit patetiskt; en pösmagad 58-åring som partar runt i hästsvans och laddar på sig 4 g koks, lite soft packad och loj. Ovärdigt – fan. Ovärdigt är det.

  Men nu är Plura den han är… och då är det OK, eller?

 2. ja gsåg programmet i går..och älskar det..ser fram emot nästa 🙂 och kul att visa sonen som gillar att se matprogram…han ska ju bli kock..ha en skön helg nu. kram!

 3. @ Nemo – nope, droger är inte okej, inte alls. Däremot tänker jag inte döma honom mer än redan gjorts. Klart man blir besviken, men det blir jag även på mig själv när jag gör dumheter. Alla har vi våra ok att bära. Knark är ett av de fulaste, men det vet han tillräckligt bra redan och kommunicerade väldigt rakryggat redan igår. Jag hoppas han slutar – det finns inget bra i droger.

  @ Bittan – tack detsamma.

 4. Jag kommer sent på denna, men har först nu sett i fatt de två första programmen. Och i avsnitt 2 med Skarsgård blir det väldigt tragikomiskt, så här i efterhand, när Mauro drar ett kokainskämt under ”blindtestleken”.

  1. Mmm … och de berör det indirekt även i tredje programmet när Plura talar om livets goda.

   Men, hur som – vilket briljant tv-program.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s