Tåga?

Jag reser bort ett litet tag. På andra sidan gången en ung, asiatisk kvinna. Hon leker med sitt barn. Pappan är svensk, dricker öl hela tiden, billig tysk import-öl. Slurp, slurp. Han pausar bara för att lite höhö-aktigt prata telefon med vänner och förklara att det blir ju rätt mycket packning när det är kvinnofolk med.

Jag är framme, går av och ser en sovande man på en bänk. Hans halvdruckna Marinella står under ”sängen”. På andra sidan torget bråkar hans vänner på sedvanligt, sprucket och ledsamt sätt. Inte ens måsarna låter så jävligt om våren.

Idag, hemma igen. Jag möter en vinglig man i Nordstan. Blicken är vild, håret tovigt och grinet slitet. Han går rätt in i en betongvägg och svär. Klockan är 7.54.

Jag blir inte sugen på alkohol.

2 reaktioner till “Tåga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s