Charmig tragedi

Några dagar innan jag officiellt får rispa in ännu en årsbilring i midjan firade jag igår med familjen. Det blev en fantastisk dag. Det började direkt med att ett gäng lastbilar fick för sig att dundra förbi på vår lilla väg hela dagen – perfekt. Sen kom ett gäng glada och tacksamma typer.

Syskonbarn: Vad gör du?

Jag: Pastasallad.

Syskonbarn: Är det äpple i?

Jag: Ja.

Syskonbarn: Jag tycker att det är äckligt med äpplen i pastasallad.

Syskonbarn 2: Vad gör du?

Jag: Grillspett

Syskonbarn 2: Vad är det på?

Jag: Kyckling och zucchini.

Syskonbarn 2: Jag hatar zucchini.

Syskonbarn 3: Anjo, kycklingen är rosa. Min mamma har sagt att rosa är farligt.

Jag: Oj, vad hemskt. Det här är det sämsta kalas du varit på, va?

Syskonbarn 3: Jaaaaa.

Jag: Hörru, tjejen. Du behöver väl inte ta alla jordgubbar innan resten kommer. Det finns andra som vill ha.

Syskonbarn 4 ler och tar fler jordgubbar.

Jag: Hallå

Storebror: Tjänare, vad gör du?

Jag: Tja, jag har fixat quornbiffar i ett par timmar så att även M får något gott grillat.

Storebror: Aha, eh hon kunde inte följa med.

Jag tittade på mina kladdiga händer och suckade.

Nåväl, det verkade dock som om alla diggade buffén, det nygjorda barley water som jag borde börjat med tidigare, frukten och så vidare. Vädret var fint. Presenterna roliga, tålmodige Jompe fick 100 klädnypor i håret, Bella ville ha raptävling med sin morbror, Signe gav mig en äcklig skalbagge och så var det liksom inget mer med det.

Nästa gång är jag ännu äldre.

8 reaktioner till “Charmig tragedi

 1. Jag tror att jag just bestämde mig för att fira födelsedagen ensam. En lång och lat frukost i sängen. Scrambled eggs w/ smoked salmon. Te & toast. Kanske en tupplur på det. Till lunch kanske en enkel pastarätt. Några timmar på spa. Löga mig i bastu och varma pooler. Kanske låter jag mig sedan nådigt bjudas på mat. Lamm. Eller röding. Släktingar avlägsnare än bröstarvingar undanbedes.

  Kära Anjo, jag hoppas att ditt födelsedagsfirande blir roligare att tänka tillbaka på än det var att uppleva zucchinidissare, jordgubbsroffare och snigelgivare just där och då.

  Jag önskar dig många glada skratt det nya året

  Grattis

  /k

  1. Tack… Missförstå mig inte, det var en toppendag på alla sätt. Det är kul med en stor familj – särskilt när den är så underbar som min. Jag är helnöjd med dagen… även om ditt alternativ lät smart 🙂

 2. Instämmer i gratulationerna.
  Låter som en helt normal släktträff, tycker jag, även om min familj inte är lika stor.

  Däremot blev jag nyfiken på Barley Water. Vad använder du för recept? Hemligt?

 3. Knockando – tackar, polaren. Receptet är från ICA, inte alls hemligt.

  Robban – tusen tack

  Cat – exactly

  Ingrid – åh, tack älskling

  DHT – tack, det gör de nog faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s