Nutid och medeltid

Järtecknen hopar sig i riket. Vi måste vara på väg mot apokalypsen. Det är elände och mer elände.

Vi missade fotbolls-VM och mängder av människors skäl att leva den här sommaren rycktes bort. Den ende som kom till VM var Lagerbäck (hoppas du inte fick kontraktet i ett Nigeriabrev, Lasse).

Sedan sprack det big time för hockey-bockey-gänget och vi fortsatte resan mot undergången när vår statsreligion – Eurovisionsschlagern – utrotades trots att vi skickade en lucia i röda Converse.

Det är nu vi måste få hopp igen och vad händer? Jo, det kommer tydligen en parodi på Beck på bio. Ni hörde rätt – en parodi på filmserien som är en parodi på sig själv redan från början. Namnet? Kommissarie Späck! Bozhe moi! Hur ska ett enda skämt där överträffa de ursprungliga filmerna?

Dessutom sprids allt fler pressbilder från en nyinspelning av Åsa-Nisse! Jesus Kristus. Vad kommer härnäst? Ska alla börja prata som i Hedebyborna och leka Åke Söderblom när man beställer en flaska pilsner? Varför inte göra en ny version av Jubel i busken också? Låt Peter Harrysson och Kicki Danielsson ta över efter Cederhök och Hedenbratt.

Fast, utanför kultur och sport då? Ja, där blir det tydligen tre veckors bröllops-tv på TV4. Boxer-Robert ska gifta sig med Törnrosa och i väntan på att vaxfiguren från Ockelbo (eller en buktalare) säger ja ska vi genomlida tre veckors yra.

Butikerna fylls av osåld rojalistisk choklad, det är extrabilagor och stenåldersfirmorna kyrkan och hovet trilskas om kungen ska föra fram Vickan eller ej. Skit i det, se bara till att han inte kallar Daniel för Örebroare.

Nåväl, en liten dna-sträng i mig vill ju tro att Daniel i sista stund ska ryta till, kasta sig i en takkrona och svinga sig upp på kyrktaket skrikandes: mig Tarzan, du Jane.

Fast, givet det här årets uselhet säger han väl ja och stoppas sen upp bland de övriga marionetterna på slottet. Säg hej till publiken, Daniel.

Well, well, kan vi hitta något litet ljus i mörkret? Något hopp om att svensken är på rätt väg? Nej, det är tyvärr så att vi på scenen också ger plats för Nathalie Schuterman. Hon säljer väskor, ungefär som andra knallar, men lite dyrare. Vad som menas med ‘bag’ i engelsk slang har väl sällan varit mer träffsäkert?

Jag menar, förr var entreprenörerna som Kamprad, idag har vi Schuterman som i en enda intervju kan framstå som så jävla kort att Svenska Hollywoodfruar ter sig som Snillen spekulerar i jämförelse.

Hennes kommentar om folk som tycker till om henne:

Folk som inte känner en – deras åsikter kan man inte ta åt sig av. De kan ju vara arbetslösa och outbildade – på nätet kan plötsligt vem som helst få en röst.

Jo, sa jag förresten att Onsalakorv är från Finland. Allt är kört. God natt.

3 reaktioner till “Nutid och medeltid

  1. Så länge en tillräckligt kritisk individ som du fortfarande andas – och yttrar sig – finns det hopp… i alla fall i min värld!

    ”Keep the faith”!

  2. Du får tänka på att den effektiva sändningstiden i TV4, dvs. minus reklamtiden, på tre veckor blir ungefär 45 minuter. På den tiden skall det mycket till om HKH skall göra något större väsen av sig.

    The world wont listen heter ett av Smiths bästa album och There’s a light that never goes out är en av plattans bästa låtar.
    Jag litar på att du fortsätter lysa upp tillvarons absurditeter även om folk inte lyssnar och mörkret verkar sänka sig (det där med mörkret kan också bero på att mina rullgardiner på jobbet har fått en egen vilja och sakata, sakta rör sig neråt över fönstrena utan yttre påverkan.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s