Norrköping har pajat mitt kärleksliv

Det må tyckas vara hårt att beskylla en hel stad för att vara orsaken till mitt singelliv, men j’accuse Norrköping.

Tack vare den stadens musiker kan jag aldrig vara ihop med kvinnor som heter Anneli, Alice och Madelene. Bevisen finns i Spotifylänkarna nedan.

Hade jag varit ihop med en Anneli, hade jag – precis som gamla män gör – vaknat i gryningen och ruskat liv i henne/sabbat hennes sköna drömmar genom att sjunga:

Vakna nu Anneli, männen från Venedig,
de har stängt sin fabrik, du är faktiskt ledig

Och vilken flicka, döpt/namngiven till Alice, skulle i längden stå ut med en man som när hon leende och kärlekstörstande frågar om vi ska gå och lägga oss svarar med att sjunga:

Alice, himlen kan vänta,
det finns en väg, en plats i solen,
för varje människa

Dessutom tror jag inte att någon Madelene skulle stå ut med att ringa till mig, när hon undrar var jag är, och alltid få höra en raspig röst (med pubskrål i bakgrunden) som i sång lovar:

Madelene, jag kommer hem,
jag kommer hem till dig

Enligt Statistiska Centralbyrån har över 53000 kvinnor något av ovanstående namn som tilltalsnamn (inklusive alternativa stavningar). Tack vare Eldkvarn och Magnus Johansson finns det 53000 kvinnor jag aldrig kan uppvakta.

Det är oerhört upprörande och därav mitt ställningstagande i titeln på dagens post.

J’accuse Norrköping och bevisen är entydiga. Musikens makt är stor och jag har dukat under för Norrköpings hypnotiserande musikers verk. Allt är Pekings fel som fött fram dessa musiker. De tvingar mig till ett beteende som får mig att ratas av över 53000 kvinnor.

Varför kunde ni inte nöja er med att producera Jalle, Julle och Hjulius?

Räcker det inte med att ni förstör mina och alla andras drömmar genom att härbärgera apokalypsens fyra ryttare, även kända under namnet SMHI, och sedan skicka ut dem med illavarslande femdygnsprognoser?

Ni har fött fram störande objekt som Clabbe, Ragnar Dahlberg och Peter Harryson – och det är ju så att BP:s värsta läcka, all olja inkluderad, Carl-Henric Svanberg bodde i er lilla stad.

Har ni inte med ovanstående gjort tillräckligt ont? Var ni också tvungna att drastiskt minska mina chanser till kärlekslycka?

J’accuse Norrköping, för tjyvingen!

5 reaktioner till “Norrköping har pajat mitt kärleksliv

    1. Hmm… plötsligt får jag en ingivelse att besegra min Norrköpingssjukdom, det här duger inte. Annelie, du har visat mig vägen 😉

  1. Jag har större problem med Per Gessle. Så fort jag eller min partner säger ”Jag tycker om när du tar på mig” så sabbas stämningen totalt.

  2. Fattar plötsligt varför exet inte gillade Magnus Johansson…han skrev ju den där ‘Marielouise, gå’ också. J’accuse Magnus, inte Norrköping jag. 🙂

  3. Johan – det är en rejäl erotikdödare.

    MLNyfiken – lite fegt att gå på en gubbe, vi tar hela stan, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s