Saftledningar

Ute på landsbygden ser man ofta kraftledningar som förfular. Så icke där mina föräldrar numera huserar. Där finns det istället saftledningar som förfular.

Till skillnad från kraftledningar transporterar de ingen ström, vilket skulle kunna göra kvällarna rätt mörka här. Men, all saft – sockerstinn jordgubbssaft för det mesta – som flödar fram och dricks av ortsbefolkningen gör dem så fulla av energi att de lyser upp tillvaron på ett fascinerande sätt.

Överallt ser man självlysande glesbygdsbor som kan starta döda bilmotorer bara genom att lägga händerna på bilbatteriet. Jag tycker dock lite synd om drängarna som tvingas vara strömleverantörer till de elektriska stängslen och dagarna i ända står och håller i trådarna i kohagen.

Fast, allra roligast är det att skriva bok när min pappa står till vänster om datorn och agerar levande golvlampa, medan min moder laddar batteriet och håller datorn igång bara genom att titta på nätsladden.

Livet här är väldigt annorlunda.

2 reaktioner till “Saftledningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s