Sorgfri död

Jag vet inte om det är när hans glasartade blick reflekterar mitt sedan länge lämnade förflutna. Eller när jag går på en gata där ingen skrattar i jakten på lite liv som inte finns.

Det är en dag av tristess, här och där lyckas några uppbåda några promille påhittad wow-känsla, men annars är de neddragna jalusierna dagens mest passande ledmotiv.

Några jag möter är färska, nyfikna på det här livet. Jag önskar dem fantastiska år när jag väntar för länge på en medelmåttig sista måltid.

Det är kallt, det är grått. Jag är med de jag älskar, kanske möts vi igen här, där och någon annanstans, men aldrig som förr igen. För, även om jag ibland ser en glimt av det roliga och får den där lusten att springa bakåt så vet jag att det inte går.

Jag längtar efter något annat nu. Det här är inte mitt liv längre, men det finns ingen sorg i det. Idag är det här en sorgfri död. Utan smärta, utan dramatik.

Sakta vi gå genom stan mot bilen. Om en timme ser jag en strandskata vid en bensinmack utanför Falkenberg. Det är det mest minnesvärda med den här dagen.

Det finns verkligen ingen sorg i det. Jag är i en brytningstid där det jag älskar mest tar över. Varje andetag och tanke bevisar det för mig. Min längtan bär mig helt enkelt bort från det här. Min verklighet bor på en helt annan plats. Så enkelt är det.

Ensam vandrar jag min gata ned. Jag är på väg hem. Lycklig över att jag inte vänder mig om. Eldkvarn (ständigt denne Plura) får sammanfatta känslan. Strofen hämtad ur Kungarna från Broadway:

I morgon är en annan sång, i morgon är en annan gång.

I morgon kommer att bli vacker.

3 reaktioner till “Sorgfri död

 1. Försök inte kämpa emot ditt hjärta när det vill gå vidare, min vän.
  Det är först när du omfamnar det som du kan hitta tillbaka igen.
  (något fritt efter Bob Dylan…)

 2. Så enkelt det låter. Eller nej, det är fel ord. Så självklart det låter. Att lämna det man är färdig med. Att gå dit längtan bär.

  Må din morgondag bli vacker, ren och ny. Varje dag.

 3. Knockando – åh, här kämpas inte emot på något sätt. Tvärtom, faktiskt 🙂

  Karibien – självklart är alltid ett mål för mig, det är ett av de mest magiska ord jag vet. Tack, hoppas din dag också blir fantastisk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s