Åldersdiskriminering …igen

I veckan råkade jag ut för ett brutalt påhopp, på grund av min ålder. Det verkar vara legio i Olskroken numera. Något jag blev varse i förmiddags när jag – trots att ingången bevakades av en dragspelare – tog mig in på systemet.

Jag stod i kön med min vanliga dos, en flaska marinella 12 Björnebryg en koskenkorva + lite körsbärsvin en flaska rosé, när en äldre gentleman lassade upp sina varor. Han var runt 50 år, det är i allmänhet folk med den långärmade tröjan löst knuten över axlarna och de nakna fötterna nedstoppade i ett par seglarskor. Det skulle köpas några bibbar, ett lock öl och även en flaska Chivas.

”Kalas ikväll”, sa kassörskan och log.

”Jäpp, vi har grillfest med alla grannarna i villakvarteret”, sa mannen.

Kassörskans leende försvann. ”Har du legitimation, möjligen?”

Mannen, som blev lite mallig och drog in den potenta mellanchefsmagen lite, fiskade upp ett körkort ur bröstfickan på den alltför uppknäppta skjortan. ”52 år, det kan man inte tro, va?”

Kassörskan skakade på huvudet. ”Jag kan inte låta dig handla, vi har våra regler tyvärr. Var vänlig och ställ tillbaka varorna.”

”Men, vad säger du? Jag är 52. Det är 20-årsgräns här.”

Kassörskan skakade på huvudet igen. ”Folk i 50-årsåldern som anordnar fester är inte godkända köpare. Ni har en kväll när barnen är borta, ni grillar dussinkött på dyra grillar ni inte kan använda och ni dricker er till ett läge där det bara krävs en blick för att ni ska ha en pinsam herdestund med grannfrun eller spöa upp någon annan granne för påstådda oförrätter. Med andra ord, ni retarderar till en nivå som motsvarar omogna 17-åringar. Och, 17-åringar får inte köpa alkohol här. Var vänlig och lämna butiken nu, annars får jag kontakta vakten.”

Mannen lommade iväg. Jag ställde ner min flaska och tittade på kassörskan.

”Jag ska dricka den här i min ensamhet och sen balansera naken, förutom ögonbindeln, på balkongräcket samtidigt som jag jonglerar med sju vattenmeloner”, sa jag.

”Ha en trevlig kväll”, log hon till svar.

5 reaktioner till “Åldersdiskriminering …igen

  1. Jag vill ha bevis på att du jonglerar med 7 vattenmeloner ståendes på ett bolkongräcke jag och det kanske du kan visa med kläderna på? 😉

    Ganska fräckt annars att göra skillnad så där på folk och folk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s