Morrie Yohai

Han var mannen bakom cheez doodles. Nu är han död.

Jag vet inte vad det betyder för er, men för mig är det jämförbart med hur det kändes för nordkoreanerna när deras förre ledare dog. Total förvirring, kaos och stora tårar, med andra ord.

För att hedra Morries minne ska jag knapra i mig en påse ostbågar ikväll. Jag uppmuntrar er alla att göra detsamma.

Och snälla ni, det heter ostbågar – inte ostkrokar. Morrie är död, skända inte hans minne med att använda ordet ostkrokar. Självklart ska ni helst använda uttrycket cheez doodles (det gör jag när pratar med andra aficionados), men ska ni prompt snacka svenska – säg då för bövelen ostbågar.

Morrie Yohai – rest in peace.

9 reaktioner till “Morrie Yohai

   1. Jösses. Jag kör mitt race, folk får tycka vad de vill.
    Jag gick en gång in på ett fik, fick ögonkontakt med den unge, iranske (?) mannen bakom disken och sade: ”Hej, ditt yx. Jag vill ha en kaffe blatte och en rejäl negerboll.”

    Allt för vetenskapen, såklart. Normalt är jag inte riktigt lika offensiv. Men, det gick hur bra som helst. Han spottade inte ens i kaffet, vilket jag nog hade förväntat mig.

    1. Du är i o f s byggd som en kommandosoldat, PN, men kul att du vågar testa vetenskapens yttersta områden.

     Är din plats tom i framtiden vet vi att du frågade fel näringsidkare …

 1. Ostbågar heter det.

  Men negerbollar? Varför? För att visa att man minsann inte är politiskt korrekt och feg? Även om man vet att det finns andra som tar illa vid sig. På riktigt. Det är inte jag som ska avgöra hur du känner inför de ord jag använder. Efter mycket funderingar, många samtal och en hel del studier använder jag rakt av ordet chokladboll. Det gör inte ont för mig, men ordet neger kan göra ont i andra.

  Eller så tänker man som kvinnan som vägrade använda begreppet chokladboll för att det är så litet choklad i bakverken. Men negrer blandade hon tydligen ner…

 2. Ostbågar självklart!!! Ostkrokar är en styggelse.
  Eller Cheez doodles, gärna med ett utdraget iiii i cheeze för att förstärka hur gott det är.

  Och för övrigt, tack för matningshjälpen i måndags! Skulle ge liten Alva gröt och det var lite knöligt inledningsvis. Men när hon fick syn på dina ögon gapade hon stort och länge (tror att hon blev lite kär) och det var bara att pytsa in gröten. (Hade alltså din bloggsida framme på datorn som hon hade i synfältet.)

 3. Trollets mamma – jag tror inte att man ska läsa in så mycket i det där. Jag säger chokladboll, har alltid gjort det. Möjligen var det annorlunda på 70-talet, men då minns jag att en kompis såg en afrikan och högt sa: han är doppad i choklad. Tiderna har förändrats. Jag skulle aldrig yttra något som jag – hur mycket jag än sträckte på saken – skulle kunna tolka som kränkande.

  Tvillingen – gott med Alva. Jag hade behövt en flicka i vuxen ålder som reagerade som hon och bara ville ha mig. Det är lite tunnsått på den fronten …och det smärtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s