Frihet? Jag spyr

I en intervju med Ekot säger Piratpartiet att de vill riva upp lagar kring barnpornografi.

Några av de fantastiskt dumma saker som sägs är dessa:

Det är en inskränkning i informationsfriheten att förbjuda någon att ha – bara inneha – bilder, text, ljud och annat.

Det är inte i närheten av den kränkning det innebär för ett barn att bli utnyttjat och våldtaget och att någon därefter tittar på bilderna av övergreppet.

Polisen vill alltid ha mer långtgående befogenheter att kränka medborgare. Det är en del av deras uppdrag att beivra brott. Som politiker måste vi se till helhetsbilden och där är det viktigaste för oss att barnen växer upp i ett öppet samhälle där de säkert kan rapportera missförhållanden.

För mig är ett öppet samhälle viktigt, men ett samhälle kan vara öppet utan att vi tar bort lagar som ska försvåra ett av de vidrigaste brott som finns – sexuella övergrepp mot barn. Internet är en fantastisk plats, men så länge folk använder det för att sprida sådan här vidrig skit är jag för alla lagar som försvårar det.

Förhoppningsvis kan lagarna och kampen mot barnporr leda till något ännu viktigare – ett öppet samhälle där färre barn våldtas  för att tillfredsställa vuxnas perversa lustar och andra vuxnas lust att tjäna smutsiga pengar.

Och, herr Falkvinge – helhetsbilden? Hur fan tänkte du när du sa det?

… det får vara slut på kungligt sanktionerade bokbål nu. De här lagarna måste ändras. Vi ser över lag att barnporr tyvärr har använts som en murbräcka mot det öppna samhället.

Herregud, kan någon seriöst rösta på Piratpartiet efter det här? Det som står här ovanför får mig att spy.

En fråga, som jag precis läste på twitter: Hur ska en våldtagen tvååring rapportera det här?

Jag tror inte att Piratpartiet har ett trovärdigt svar på den frågan. Vidrigt!!!

UPPDATERING: Piratpartiet har nu gått ut och sagt att de inte alls vill legalisera. Bra så, men ovanstående har sagts. Det är fan för jävla illa, oavsett hur många pudlar man gör.

5 reaktioner till “Frihet? Jag spyr

  1. Jag spyr också! Även på Strage o andra så kallade intellektuella skribenter som ironiserar över detta faktum. De borde åläggas straffarbete!
    /Poppy

  2. ”Och, herr Falkvinge – helhetsbilden? Hur fan tänkte du när du sa det?”

    Jag tror att Falkvinge troligen är tillräckligt gammal för att liksom jag (jag är 78 år) vara uppvuxen med Voltaires: ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem”. Detta trots att min faktiska utbildning inskränker sig till sjuårig folkskola (utom när det gäller ingenjörsutbildning på kvällsgymnasiekurs på 1960-talet). Men det gällde då bara teknologi och tillämpad naturvetenskap.

  3. Poppy – jag har helt missat Strage, får läsa på där.

    Uno – jag är också uppvuxen med Voltaires motto och alla får uttrycka sina åsikter, däremot behöver jag inte dela dem och kan således kraftigt kritisera dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s