Bu för brevbäraren

Förra veckans skörd av direktreklam var sönderklippt. När jag öppnade reklamen från Kvantum saknades flera bilder och en del sidor höll knappt ihop. Brevbäraren hade fäst en liten lapp på framsidan av bunten.

Hej, Andreas. Eftersom du är en helt hopplös singel har jag klippt bort alla extrapriser och erbjudanden som är mer åt familjepack och tvåsamhet. Jag lämnade bara kvar det som passar ett ensamhushåll så slipper du ödsla tid på det och bli deppig.

Hej från brevbäraren.

Det här gjorde mig inte överlycklig, så jag ringde upp postmästaren och gav henne en jävla utskällning, sååå bara. Det var starka ord, en röst som nästan sprack och harklingar av den äkta sorten. Hon skulle prata med berörd brevbärare och självklart skulle aldrig det här upprepas. Att klippa sönder singlars direktreklam ingick inte i myndighetens uppdrag, försäkrade hon.

Idag kom jag hem och hittade en om möjligt mer sönderklippt hög med direktreklam på matten. En lapp var fäst på framsidan med texten:

Hej, Andreas. Tack för att du skvallrade för chefen. Det blev en veckas löneavdrag för mig, men skam den som ger sig. Jag har klippt bort allt som kan liknas vid familjelycka, gemensamt mys, barn- och festmat. Där jag inte har kunnat klippa bort det för att baksidan innehåller singelmat har jag fäst bilder på snygga tjejer och en och annan vits.

Hej från brevbäraren.

Jag bläddrade igenom Maxis erbjudanden och det var bara folköl, chips, mikropizza, falukorv och dasspapper kvar. Resten av tidningen var bortklippt eller täckt av pinup-tjejer från ekivoka magasin. Här och där satt små vitsar av typen:
Vad är det som går och går, men aldrig kommer? Andreas på brudjakt.

I Nettobladet återstod bara köttsoppa, snacks och purjolök (?). Åtta sidor Hemköp hade reducerats till flintastek, frysrätter, gifflar och choklad. Cheese dip och hårfärgning (?) var allt som överlevt i Willys broadsheet. Coop Forum var helt bortklippt och från Focus hade bara handtvål och ketchup passerat censuren. Resten av den digra luntan tomma erbjudanden var antingen just tomma, i form av hål, eller gömda bakom inklistrade tuttbilder.

Jag tyckte att det var riktigt illa när GP-budet började klippa bort kontaktannonserna med motiveringen: lika bra att jag slänger dem direkt i återvinningen, så slipper du få för dig något. Men, fan vet om inte postens illdåd är värre.

Kan man elektrifiera brevlådan, månne?

9 reaktioner till “Bu för brevbäraren

  1. Bu för brevbäraren och för den som bestämmer vad jag skall ha för reklambanners på Facebook. Som tycker jag borde göra mer matchmaking tester eller hitta kärleken istället för att åka till Barcelona och äta Tapas…

  2. Ann – du kan få min, jag diggar honom inte.

    Åsa – suck, jag klickade bort en sådan annons på FB för ett tag sen. Fick då frågan om varför och skrev: vill för fan inte bli påmind!!! Tapas rules.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s