I en värld av gummistövlar

Det regnade natten till igår, men inget regn föll över Way Out Wests första dag. Det var lerigt ändå. Jag och kollegan M suckade över att tjejers gummistövlar är roligare än killars.

— Dramatiseringsinspel —

”Ja, hej. Jag vill köpa gummistövlar”

”Ah, är du kille eller tjej?”

”Eh, kille.”

”Då blir det gröna eller olivfärgade.”

”Om jag sagt tjej då.”

”Då hade du ljugit, men fått välja på randiga, rutiga, röda, gula, silverfärgade, guldiga, spindelnätsmönstrade, höga, låga, coola, fräcka, söta, fyndiga och fantasifulla stövlar.”

— Åter till festivalrapporten —

Vi kan ju lika gärna avsluta dagens outfit-snack här och nu. Korta jeansshorts och gummistövlar är årets vanligaste tjejkläder. Killar har en viss fäbless för Fred Perry-tröjor.

Bäst igår: Jonsi. Sluter man ögonen på hans konserter är det omöjligt att inte försvinna iväg i en poetisk rymd någonstans.

Också på topplistan: Paul Weller, The National, Iggy Pop och det lilla jag såg av Beach House.

Överlag en bra första dag, även om förra årets inledning med bland annat Band of Horses är svårslagen. Idag inleds festligheterna med The Drums och sen fortsätter det med Mumford & sons och en massa mer kul.

Om fjorton timmar är det slut, då ska jag återvända hit och berätta om vad som hände när jag räddade livet på en fängslad, himlaflygande typ. Stay tuned…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s