Festivalslut

Jag gick ned mot Linnégatan och åt lite lakritsremmar. Till höger om mig såg gräsmattan ut som en krigskyrkogård. Tusentals påsar markerade var folk suttit och festat. Att plocka undan efter sig stod inte på menyn. WOW var slut, den svagaste av de fyra årgångarna – utan tvivel. Jag kan faktiskt inte peka på någon så där fantastisk höjdpunkt. Tidigare år har det varit många wow, i år mest några okej då. Bra konserter, men inte de där riktiga topparna.

Nåja, att Henrik Berggren gästade Anna Ternheim och sjöng Shoreline var ett häftigt ögonblick och spelglädjen i Hellström är svår att motstå. Annars tycker jag nog att det som lät bäst igår var Mumford & Sons.

Lustig incident, förresten. Jag råkade stöta till en tjej igår och bad om ursäkt. Detta till trots tyckte hon att det var en bra idé att knäa mig i knävecket några gånger, vilket jag ignorerade. Sen skulle hennes tanige pojkvän skälla på mig.

”Varför gjorde du så”, sa han. Jag förklarade direkt att han kunde lägga av. Men, han fortsatte tjata och frågade om det här var första gången jag var på konsert. Jag tittade på honom och höll på att gå sönder när jag höll tillbaka skrattet. Förmodligen hade han precis upptäckt sin pillesnopp när jag var på Hultsfred första gången.

”Nu börjar konserten”, sa jag och viftade bort honom. ”Njut av den nu istället för att tramsa.”

Han vände sig om och då trodde jag verkligen att jag skulle dö. Han hade en enorm ryggsäck som givetvis smällde rätt in i ansiktet på tjejen bakom och så fort han gungade med i musiken fick folk flytta sig. Det hindrade inte hans tjej från att se ättikssur så fort någon annan kom i närheten av henne. Jisses, de där två måste ha sex via korrespondens, eller så ägde de helt enkelt Slottsskogen.

Well, well – de överlevde fem låtar, sen fick de nog. Det var nog första gången de var på konsert.

Nästa år fyller WOW fem år. Skärpning då. Det här var inte tillräckligt bra.

4 reaktioner till “Festivalslut

  1. Givetvis håller jag inte med. Jag är helt lyrisk över årets wow. Laura Marling i Annedalskyrkan var magiskt, I tell you! Och Marina and the diamonds, ojojoj! Och missade du coola the Drums?
    Det måste du ha gjort.

    1. The Drums är jag fortfarande sur över. Vi missade det pga världens sämsta restaurangbesök, orkar inte ens gå in på hela händelsekedjan, men vegetarianen fick lammspett och när min kycklingpasta kom in, var den helt plötsligt en Africana. Men, bra att smaken är olika, det borgar för att fler är nöjda och att WOW kommer tillbaka än bättre.

  2. Håller helt klart med dig, det vekaste året av de fyra. Men visst de kan ju inte styra vilka artister som är på turné vissa år torde bli lite knasiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s