Kära gräsanden min

Igår ringde jag ett alltför länge uppskjutet samtal. I andra änden – Linda. Tränaren, hon som jagat bort mest ondska från min kropp och fick mig att förlora lyftatungtmödomen. Hon som fick mig att klara cirka 75 armhävningar på samma dag en gång.

Det är dags för en återkomst till en annorlunda livsstil.

Jag återgav samtalet för mina bästa gräsandskompisar när jag passerade dem på vägen hem. En av de vackra fåglarna såg sorgsen ut. ”Vad är det”, sa jag och satte mig på huk bredvid den och strök långsamt dess huvud.

”Jag vill ju alltid vara din vän och följa med dig på äventyr”, sa gräsanden. ”Men, jag fruktar att det här är vår slutstation. Jag kan helt enkelt inte göra sit-ups och armhävningar, min kropp är inte skapt på det sättet.”

”Det spelar ingen roll”, sa jag. ”Jag kan ju inte simma med händerna på ryggen och samtidigt tugga i mig formfranska – det kan du.”

Gräsanden såg gladare ut. ”Olikheter är oväsentliga. I en fin värld har alla rätt att vara med, även om man inte kan allt som någon annan kan eller ser annorlunda ut”, sa anden och vände sig in mot en av invandrarna i gruppen. En helt olikfärgad pippi, som ändå fick vara med.

”Precis”, sa jag. ”Det har ni fattat, nu ska bara vi människor greppa det också.”

… och så tog jag en ögonblicksbild.

7 reaktioner till “Kära gräsanden min

 1. Tack, nu steg den här kvällen på skalan igen efter att ha gjort en djupdykning för en stund sen, när jag upptäckte att min äkta matta i hallen agerat Wettexduk åt 1.5 liter kvarglömd mjölk som runnit ut på golvet medan jag var ute och gick.

 2. Jo – åh, förstörda mattor är helt värdelöst. Jag har haft ett par dejter mellan bolognese och mattor. Det slutar alltid illa.

  Plastfarfar – tusen tack.

  Sis 1 – är man Signes bästa morbror har man ett visst ansvar…

 3. Ah, du är faktisk alldeles underbar med dina inlägg 😉 Seså, må nu gott av lite fredags(aj, nej lördags)beröm!
  Och sen kan vi väl jobba på att lära mänskligheten greppa vitsen med olikheter, det skulle liksom gynna många. Ju 🙂

  Jag hoppas att du skriver mer än bara blogg…

  1. Tusen tack för berömmet. Jäpp, olikheter är så viktiga och bra.

   Jag skriver mer än blogg, det skola avslöjas vad så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s