Sagokväll

Det var en gång en Anjo som kom hem sent en måndagskväll.

I köket stod Pomperipossa och lagade en vegetarisk gryta, eftersom hon var reformerad. Dammråttfångaren från Hameln hade just städat färdigt med sin kombinerade flöjt/mopp.

Törnrosa hade sovit 99,99 år och var snart redo att väckas. Jag hade skrivit dikter till henne och köpt tryfflar. De tre kåtbockarna Bruse som ville åt henne hade jagats bort av de sju dvärgarna och min själ var snövit.

Rapunzel hade inte bara duschat, utan dessutom rensat avloppet från alla mödrars heliga hårboll.

Flickan med svavelstickorna hade fått en kupévärmare av Mästerkatten i MTB-skor och såg lycklig ut under sin pläd där hon låg och tittade på Kungarna av Tylösand, en saga utan början, slut och mening.

Hans och Greta hade passat Guldlock och druckit te med Alice i Om-inte-under-så-åtminstone-wow-vad-häftigt-landet. Askungen hade hittat sin sko och de elaka styvsystrarna var för upptagna med match.com för att jobba sig.

Rödluvan skrev skyltar som protesterade mot vargjakten och Prinsessan på ärten hade en del att invända mot min gästsäng, men tappade hakan när Kejsaren kom ut i sina nya kläder och det blev uppenbart att hans blickar på Tummelisa var allt annat än sedesamma.

Jag satte mig vid bordet, insåg att björnarna hade lämnat kvar morgonens havregrynsgröt, och gick ut i badrummet. Jag tittade mig i spegeln, log åt att den fula ankungen nu var en fågel Fenix och så levde jag lycklig i alla mina timmar resten av den här kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s