Invasionen

Jag hade precis slagit av teven och ville helst emigrera. Ytterligare en timme av misstänkta affärer, bortförklaringar, mörkläggningar och svammel. Göteborgs – Sveriges muthuvudstad? Jag bara satt och gapade över sprickbildningen i min stad. Vi betalar 100000 skattekronor för att en mellanchef ska få dimmer i sitt badrum och så vidare i all jävla evighet. Fy fan!

Det ringde på dörren, vilket var ett välkommet avbrott i det hela. Utanför stod utsända från CNN, BBC, Al-Jazeera, RAI, TVE, TF1, CBS, Fox, The Times, Washington Post, International Herald Tribune, Folkets Dagblad, Pravda, Bild-Zeitung, Le Monde, El Pais, AP, Verdens Gang, Hufvudstadsbladet och några hundra nyhetskällor till.

”Är du infödd göteborgare”, vrålade de i kör.

”Ja, yes, da, oui, si”, sa jag.

”Har du någonsin mutats?”

”Nej, verkligen inte.”

Reportrarna direktrapporterade hem om en världssensation, om en oskyldig orkidé i en rabatt av köttätande ogräs, en oförstörd bräda bland alla hyvelspån, om en cirkusclown bland alla itusågade damer, om en trubadur som inte blekte håret och spelade Who the fuck is Alice och så vidare.

I samma ögonblick sprängdes ytterväggen och amerikanska kommandosoldater firade sig in.

”Take him to Area 51, he’s gotta be an alien. Everyone is taking bribes in this town”, skrek en officerare.

”Roger that”, svarade hans trupper.

Så, nu är jag på väg till Nevada. Omutad … Ve, Göteborg.

4 reaktioner till “Invasionen

 1. Det går inte att komma ifrån att vår självbild krackelerat en hel del det senaste decenniet (Systembolaget, Skandia m m). Är mer nyfiken på hur, när, varför och genom vems/vilkas försorg denna självuppfattning egentligen kom till.

  Med det sagt vill jag framföra: tror ingalunda Gbg är ensamt… tror tyvärr det inte dröjer länge till innan nästa varböld spricker någonstans i landet.

  Framföring II – med inspiration av en annan bloggkollegas kommentar i ett tidigare inlägg: får ofta lust att tejpa ihop dina händer, så du blir oförmögen att nyttja skrivdon eller tangentbord…
  Anser mig knappast vara den avundsfulla typen, men när det kommer till ditt fantasiförråd och ekvillibrism visavi språk och berättelse, har jag snart bara ett ord kvar: Gaffatejp!! 😉

  Allt gott!!!

  1. Det har du nog rätt i, korruption är absolut ingen lokal specialitet à la usla vitsar.

   Du får nog vira gaffatejpen väldigt hårt, min skrivlust bara växer och växer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s