Rid & Glid

För ett tag sedan lanserades Styr & Ställ i Göteborg. Det är stationer där kan man hyra en cykel och cykla omkring.  Idag lanserades nästa stora nyhet – Rid & Glid. Det är stationer där du kan hyra dig ett transportdjur och ta dig runt på en tvåbent eller fyrbent vän.

Eftersom jag jobbade lite länge idag och mina apostlahästar var trötta bestämde jag mig för att nyttja det hela. Hmm, skulle jag åka på en struts? Eller en åsna som Sancho Panza? Eller bara en vanlig häst? Hyenan flinade lite för mycket för att jag skulle våga mig upp på den. Dessutom var mankhöjden så låg att mina fötter obönhörligen skulle släppas i marken hela vägen hem. Kentauren luktade väl mycket Old Spice för mig. De två fulla collegestudenterna som var utklädda till en ko var bara löjliga. Laman spottade på mig, vilket avskräckte. Flodhästen kunde antas ta vattenvägen till Olskroken. Komodovaranen kändes lite opålitlig, trots att den hade en nyinköpt GPS i ett snöre runt halsen och vem vågar egentligen lita på en leende grizzlybjörn?

Så, till slut valde jag Pegasus. Jag hoppade upp på dess rygg och så bar det iväg. Vi lyfte, högt upp över stadens torn och tinnar, och for iväg.

”Det här är inte vägen till Olskroken”, sa jag när vi närmade oss havet.

Men, Pegasus svarade inte. Den bara flög vidare. Mot solen. Mot en fantastisk morgondag. Mot Fenix jaktmarker. Och jag vägrade att ramla av och falla ned i tomheten. Så jag höll mig fast. Hårdare än hårt. Och jag släppte aldrig taget. ALDRIG!

2 reaktioner till “Rid & Glid

  1. Tanken på att – i linje med allt annat käckt o gött som finns i Göteborg som goa hjul med VIP-korg och gröna kaniner osv… – så är det underligt att vi inte bjöds på den ursprungliga idén; Kör & Stör.
    Fyrhjulingar och gocarts samt Bobbycars för de minsta med extra hårda plasthjul…
    Men, det kommer nog så småningom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s