Månarium – äntligen

Precis bredvid solariet på Norra Gubberogatan har ett Månarium öppnat. Det är perfekt för mig som inte orkar vänta på nästa fullmåne för att kunna ligga och vrida och vända mig i sängen alltmedan jag väntar på att sömnen ska ta mig.

Så, nu har jag således köpt en bra hög polletter av kassörskan. Här ska inte sovas i natt. Istället ska jag ligga här och tänka ut en engelskspråkig novella som ska ta mig till Paris i sommar.

Jag har dock snabbt insett att jag inte är den enda kunden. Flera revisorer och anställda på strama försäkringsbolag har köpt plats, låst in sig och vrålar samtidigt som deras nyligen framsprungna varulvsklor försöker riva sönder dörrarna.

Jag vill ha en egen måne med Ted Gärdestad går på repeat i högtalarna och ett par vargar har, eftersom Olskrokens Månarium är djurvänligt, fått varsitt rum att yla mot månen i.

Lunatics welcome, står det på en skylt på ytterdörren.

Jag känner mig väldigt hemma.

 

 

2 reaktioner till “Månarium – äntligen

  1. Ah, det är klart att det blev Göteborg som öppnade det första Månariet. Jag vill också ha. Kanske kommer jag på besök nån gång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s