Dagens valomöjligheter

Vaknar. Ska jag sjunga Heather Nova eller R.E.M. i duschen?

Måste vakna. Kaffe eller te till frukost? Te, tror jag. Rött, svart, vitt eller jasmin? Suck, för tidigt för alla dessa beslut.

Tidningen … Hmm, del 1, del 2, del 3 eller Bostadsbilagan?

Ska jag gå eller åka kollektivt till jobbet. Det regnar. Stort eller litet paraply? Stort. Jisses vad det regnar. Kollektivt. Spårvagn 1? Spårvagn 3, kanske stombuss 17 – eller traska till andra sidan kvarteret och 60-bussen?

Framme på kontoret. Fryser. Behöver värme. KAFFE! Finkaffe. Hmm, grön, röd, brun, svart eller beige pod? Orkar inte – fulkaffe it is. Fast, kanske en kopp te ändå? Löste eller påste? Earl Grey? Lady Grey? Roiboos? Fruktsmak? En skvätt mjölk också – röd, grön eller blå?

Ska jag promenera innan eller efter jag äter lunch? Innan. Jaha, då var det klart. Nu då? Pasta eller nudlar eller sallad eller sushi eller husman eller soppa eller kebab eller falafel eller hamburgare eller kinamat eller thaibuffé eller franskt eller … Jag orkar inte ta tag i sånt här när jag är hungrig. Behöver socker. Frukt! Äpple, päron, banan, clementin eller apelsin?

Äntligen hemma. Vilket av de fjorton reklambladen på mattan ska jag läsa först? Slänger alla. Ska jag skriva barnbok, deckare, sagan om mig själv och barnet jag aldrig fick när jag levde eller kanske mer poesi.

Fan, huvudet värker. Alvedon? Panodil? Treo? Med eller utan brus?

Jag får retirera till teven. Då ska vi se … Ettan, tvåan, TV3, Tv4, Kanal 5, Tv6, Tv4+, Kanal 8, Kanal 9, Discovery, Eurosport, MTV, Kunskapskanalen, Barnkanalen, TV10, TV4 Sport, Animal Planet, TV4 Fakta, History Channel, Tv4 Film, Silver, Eurosport 2, Viasat Hockey, Viasat Sport, Viasat Fotboll, Viasat Motor, ESPN, CNN, BBC, BBC Entertainment, Comedy Central, TV4 Guld, TV4 Komedi, TV4 Science Fiction. … AAAAARGHHH …

Det här är för mycket. Jag tror jag går och lägger mig. Hmm, häcken mot fönstret eller in mot rummet? Sova på rygg eller mage?

… zzzzzzz

3 reaktioner till “Dagens valomöjligheter

  1. Ibland, inte ofta men ibland, önskar jag att det fanns EN sort av varje. För jag blir så trött på alla dessa onödiga, omöjliga val. Det är så klart bra att kunna välja men det går till överdrift när man tänker på alla dem som måste välja mellan nya vinterkängor till barnen eller mat på bordet eller dem som får lov att ”välja” att dricka smutsigt vatten istället för rent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s