Det verkligt goda julkalaset

När smakar julmat bäst?

Jo, när man äter rejält, gör det tillsammans med drygt 100 andra människor och, när kvällen summeras, kan skänka en bil till brädden fylld med julmat till de som jobbar varje dag med att göra andra glada – människor på skuggsidan som kanske inte får så mycket julglädje annars.

Min bror och hans kompanjon ordnade julfest igår. Det var knytkalas och alla bidrog – med allt från sill till brasilianska kakor.

Det var gott. Det var mycket. Det var mycket gott, till och med. Det var handrullat, hemgriljerat, hembakat och hemvävt. Det var väldigt varmt, kamratligt och skrattvänligt.

Och, framåt natten kunde alltså en bil rulla fram och hämta väldigt mycket god mat som garanterat skänker glädje åt ett nytt gäng idag.

Jag vet inte hur alla andra resonerade, men jag lade till lite extra när jag köpte mina skinkor och kanske, kanske fanns det i bakhuvudet att inte svulla mer än nödvändigt när jag faktiskt redan var mätt – varför trycka in tio extra köttbullar när jag egentligen inte behövde det? De tio köttbullarna kan någon/några andra få och känna så mycket större glädje av.

Och just allt ovan gjorde att varje tugga igår smakade lite extra gott. Vi bjöd varandra på en god kväll, men bjöd också okända och osynliga på en finare fredag. Det är en bra eftersmak, det.

Julen kickade igång igår. Om två veckor byter vi klappar i familjen och på ett sätt som skänker så mycket mer glädje än när vi förr köpte för mycket och för oönskat bara för att …

Läs mer om kalaset igår här.

Och, förresten – det anordnades av byggare. Ni vet de där som alltid fuskar och myglar om man ska tro diverse tv-program. Sanningen är inte så enkel.

Igår var den annorlunda, välsmakande och väldigt varm och mänsklig.

2 reaktioner till “Det verkligt goda julkalaset

  1. Vilken fantastisk idé!
    Och det är ganska självklart att inte alla byggare är opålitliga.
    Då skulle ju ingen våga bygga något. Men det gör vi ju.
    Ganska mycket dessutom om man ser sig omkring.
    Och då är det väl frestande för de oärliga..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s