Allt om Nobelskandalen

När jag halkade bort mot ICA i Olskroken i morse var snacket redan igång. Två tanter stod lutade över sina rullatorer och diskuterade huruvida det var rätt att de där två ryssarna vann pris för det supertunna materialet grafen.

”Tunnaste materialet någonsin? Då har de aldrig sett Agdas kakor på syjuntan, snacka om tunt”, sa den ene och sen skrattade de våldsamt (med pensionärsmått).

Två fyllon skålade för Robert Edwards, provrörsbefruktningens fader och sen bestämde de att sänka två Björnebryg till innan de snabbt skulle rabbla anledningen till att de tre kemisterna vann sitt pris: palladiumkatalyserade korskopplingar i organisk syntes.

På torget diskuterades huruvida det var rätt att tre ekonomer fick pris för sitt snack om marknader med sökfriktioner och samtidigt försökte folk ignorera den stickande brandröken. En utbränd buss 17 stod på hållplatsen och överallt hade folk sprayat Dan Brown är den moraliske vinnaren och Vem fan är Llosa?

”Samma sak varje år”, sa en tungt beväpnad polis. ”Dan Browns fans tror att juryn ska avslöja litteraturvinnaren i direktsändning och när det inte händer så blir det upplopp.”

”Katastrofalt”, sa jag.

”Tja, den där bussen skulle avgått 18.23 igår, nu är klockan 09.40, jag tror inte att den är mer försenad än vanligt, faktiskt”, sa polisen.

Utanför Kinakrogen var fler poliser på plats och försökte lyfta bort en mänsklig kedja av medelålders olyckskorpar som normalt brukade hinka stora stark så här dags.

”Bojkottar Kina fredspriset, så bojkottar vi kineskrogen”, sluddrade ledaren.

”You can stick your Pekingsoppa up your …”, fyllde en annan i.

Jag skyndade in i tobaksaffären och såg bara som hastigast löpsedlarna: Nobelbråken du aldrig fick se och Sexkuppen på dansgolvet. Totalt i strid med mina principer köpte jag blaskorna och fann mig snart illamående av alla artikelrubriker och klatschiga nedryckare:

Förra årets vinnare dömde ut Llosa:
”Jävla kiosklitteratur”.

Kungens sexkupp på dansgolvet.
Slet av sig jackan och sjöng Petterlåten Såklart:
Här rappar han: ”Brudar, diggar ni det ni ser?”
Källa inom hovet: ”Madeleine skämdes som fan”

Silvias flört med ekonomipristagarna.
Vän med inblick: ”Hon är som en ny kvinna.”

Jimmie Åkessons nobelfest, en halv special och Pucko.
”Det var ändå bara utlänningar som vann, tacka vet jag Idol”

Horaces chockattack på Englund i natt:
”Hans sätt att tillkännage vinnare är blasfemi”

Ryske pristagaren i sexskandal, antastade hovdam
”Han sa att han hade ett rejält tjockt material med sig om jag var sugen”

Tur att det bara är Nobelfest en gång om året. Det blir alltid så mycket skriverier om partyt. Tacka vet jag Idol, Bonde söker fru, Ensam mamma söker, Paradise hotel och annat …

3 reaktioner till “Allt om Nobelskandalen

  1. Vilka scoop du kommer med. Tur att du håller mig uppdaterad. Allt jag minns igår var ett vinglas som inte fylldes på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s