Bra att Stena beväpnar sina båtar

Jag läste igår att Stena ska beväpna sina båtar. Det är inte en dag för tidigt – jag menar, hur länge har inte jag ifrågasatt varför vi tillåter danska ockupationstrupper att välla in i Sverige utan att öppna eld?

Okej, det här är känsligt. Stena är en stor arbetsgivare i staden, men är vi som Göteborgare, allvarligt talat, beredda att betala priset? Lärde vi oss ingenting när dansken försökte bränna vår stad vid upprepade tillfällen under 1600-talet? Hallå, det finns en anledning att Skansen Lejonet och Skansen Kronan fortfarande finns kvar. Anledningen stavas: den lede dansken!!!

Varje dag anlöper trupptransportfartyg, maskerade till Stenafärjor, vår hamn och danska infiltratörer släpps fria utan att vårt gränsförsvar ingriper. Enbart Stena Danica kan frakta över 2200 danska trupper och 550 fordon per resa.

Och, hur bemöts danskens ankomst? Ja, inte av något som helst försvar i alla fall. Istället upplåter vi en central landstigningsplats och god tillgång till vägar så att de snabbt kan sprida sig i staden. Det enda som hindrar en storskalig och snabb invasion är att deras markstridskrafter tvingas ta spårvagnen mot stadens centrum och det tar rätt lång tid. Vi sträcker ut en olivkvist som trycks ned i samma flaska gammeldansk som därefter slås med full kraft mot våra huvuden.

Alltför länge har svensken, helt säkert tack vare danska konspiratörer, lurats att tro att alla danskar är som Bröderna Olsen eller möjligen oförmögna att överleva längre än 80 meter från Christiania. Men, nu har Stena Line slutligen fattat att vi måste sätta P för danskarnas önskan att utvidga sitt Prebensraum. Äntligen beväpnas färjorna så att dansken kan motas redan i Frederikshavn.

Va? Är det Stena Bulks båtar i Arabiska sjön vi snackar om? Jaha, okej.

Då får jag väl fortsätta stå och skrika dansken kommer vid Masthuggstorget till ni fattar att Pölsemannen inte var en korvkiosk, det var en sambandscentral för den danskifiering som väntar oss alla. Herre Gud, var våra själar nådiga!

6 reaktioner till “Bra att Stena beväpnar sina båtar

  1. Tänk om jag hade varit så klarsynt som du, innan jag blev invaderad.
    Nu fick jag verkligen svart på vitt att jag gjorde rätt som slutade sova med fienden. Tack!

  2. Jag skäms nästan för att erkänna det, men jag är dansk till 25%. Det är dock fint att kunna beskylla den fjärdedelen för alla mina dåliga sidor, olater och ovanor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s