Upplopp utanför Svenska Akademien

Fick just ett videosamtal från en person i hufvudstaden. Det är tydligen full kalabalik utanför Svenska Akademien. Språkkravallpolisen är utkommenderad på sina höga hästar och det pågår ett rådbråkande utan dess like.

Vad jag kan utröna på de skakiga bilderna är det (tror jag) Marcus Birro som attackerat Englund & co med kravet att namnet Marcus Birro alltid ska anses som första person singularis.

”Att reducera Marcus Birro till tredje person är ett övergrepp. Herregud, vem är jag, vem är du, sjungna av den där spruckna finskan Arja, det är första och andra person, men att yttra frasen: vem är Marcus Birro, det är tredje person? Helvete!!! Ett icke-namngivet jag och ett anonymt du är mer värt än Marcus Birro. Det är hat, det är som att slita ut Marcus Birros tarmar och strypa hans varelse, denna reinkarnation av Proust, för att sedan hänga upp kroppen att hackas sönder av alla näthatare. Ve er, Akademien”, vrålade en person som jag tror var Marcus Birro, jag är dock inte helt säker.

När han föstes bort hördes han fortsätta orera. ”Ni är ondskans drabanter, vicevärdarna i Dantes inferno, vetenskapens ignoranta charlataner, ni är marionetter i bloggosfärsörjans dyigaste dy, uttalare, utgivare och beskyddare av en ordbok som är ett högst bidragande knivhugg i detta ständiga hatande av Marcus Birro, ett utnötningskrig. Men, grattis svenska språket. Nu flyttar Marcus Birro till Rom. Hör ni det? O Sole Marcus Birro, som italienarna sjungera i sina operor. Operor, just det. Vad har Sverige? Jussi Björling? Birgit Nilsson? BAH, de skulle inte få sjunga för soporna i Neapels rännstenar.”

Och där lade jag på. Jag har trots allt semester idag. Behöver inte det där …

5 reaktioner till “Upplopp utanför Svenska Akademien

  1. Nemo – aaaah, detta näthat 🙂

    Knockando – thanks, mate

    Bimbo boy – jo, herr Birro har en del lik i sin garderob, men tycks inte fatta det.

    Vixxtoria – Gud hjälpe oss i så fall, Guillou är dessutom vapenbärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s