Voila, så ser en arbetsgrupp ut i reklamvärlden

Jaha, idag var det dags igen – nya kollegor gjorde entré på Valentin. En hel arbetsgrupp har rekryterats och ställde naturligtvis glatt upp på ett gruppfoto.

Papegojan längst till vänster är en projektledare. När vi kreatörer flummar, ritar och kladdar sitter den och säger bara: Polly vill ha faktureringsbar tid … och ett kex. När vi i kundmöten säger ”hade vi fått bestämma så hade vi bjudit på det här” och sen sticker iväg, då är det papegojan som får upprepa ordet byråarvode tills han/hon får ett kex (och en accept på offerten).

Påfågeln är – vad trodde ni – art director. Ni vet, en sån där typ som fanns i alla dagiskullar, killen som prompt skulle ha alla färgkritor själv och bet en i arslet om man snodde en enda och som under grundskoletiden fick en blick som påminde om Freddy Kruegers när någon ritade bättre än honom.

Den lilla räven är originalaren som måste vara smart och klurig för att ta hand om art directorns märkliga nycker och omvandla dem till uppvisningsbara former och som i hemlighet vill äta upp alla andra i gruppen eftersom de alltid sätter räven i tidsfällan.

Svanarna är förstås copywriters. Måhända är de fula ankungar när de är små, retas för att de hellre skriver poesi än rånar gamlingar, men så växer de upp och blir reklamvärldens finaste varelser.

Jag säger välkommen till mina nya kollegor. Ni kommer att passa in perfekt här.

3 reaktioner till “Voila, så ser en arbetsgrupp ut i reklamvärlden

  1. Jag var på kurs en gång och fick lära mig ett och annat om svanar: Ovanför ytan ser allt lugnt och fint ut, men under vattnet paddlar de som fasen med fötterna för att komma framåt…. En liten tanke bara. 😉

    Känner förresten igen snattrandet från en papegoja när jag hör det…..
    /Albinssonskan

  2. Svanar är dryga, falska och elaka samt snor allt cred. Jag trodde svanen var filmregissör i fablernas värld.

  3. Jossan – men, jag jobbar ju med reklam, det är det som syns som är viktigt 😉 Angående papegojan, jag förstår exakt vad just du menar 🙂

    Petter – svanar är trogna, även hannarna ruvar äggen (vilket är självklart för svanar, men inte för alla fåglar) etc. Du ska inte lägga för stor vikt vid Fablernas värld (den är påhittad).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s