Förlåt, jag släckte visst solen

Det var den saknade solen som väckte mig i morse, det var första gången i år. Fast, nu hade jag beställt sovmorgon och beslöt mig raskt för att snooze är grejen idag.

Så, jag sträckte helt enkelt ut händerna genom fönstret, genom atmosfären och ända bort till solen. Där vred jag till dess bana, så att den inte skulle träffa Olskroken på nio minuter. Sen vände jag mig om och slöt ögonen en stund till.

Förlåt alla morgonflanörer. Förlåt alla nattsuddare som försökte hitta hem med solen som kompass. Förlåt alla frukthandlare som stod och njöt av lite värme när ni lade upp praktfulla färger i sina lådor. Förlåt tidningsbudet som äntligen fick släntra hem med värme i ryggen. Jag ville bara sova nio minuter till …

Jag tror fanimej att våren är här, eller åtminstone att den gör en PRAO-period nu. Alla tecken jag sett de senaste dagarna talar för det:

Vårtecken 1: Ett gäng irländska asfaltsterrorister stannade utanför Ullevi igår för att pissa lite. Bland annat mot sina egna bilar.

Vårtecken 2: Gräsänderna i Fattighusån har krängt av sig sina långkalsonger och gör qigong i bara mässingen.

Vårtecken 3: Fiskmåsarna sitter på torgen och fnissar när man går förbi. Lyssnar man noga, kan man höra hur de viskar: ”Nästa vecka ska jag gå upp klockan 04.00 och skrika lite mer än nödvändigt bara för att …”

Vårtecken 4: Solen avslöjar tydligt att mina fönsterrutor gör utsikten otydlig och att det snart är dags för fönsterskrapan att lämna sitt ide.

Vårtecken 5: Några modiga träd funderar på att slå ut och lyssnar du noga kan du höra debatten bland skotten. ”Okej, vi slår ut, Benke, men fan för dig om det kommer frostnätter” … ”Exakt, jag vill inte förfrysa mina bär bara för att du läst Bondens almanacka som fan läser Bibeln, Benke” … ”Jag vet vad jag gör, jag är ju Benke” … ”Var det inte du som köpte aktier i Fermenta?”

Dags att äta frukost och sen ta en dusch med rejäl skönsång som pricken över saker och ting.

… barfota utan broddar och skor …

 

2 reaktioner till “Förlåt, jag släckte visst solen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s