Ut med oönskade barn och invandrare?

Tja, vad ska man säga?

En KD-politiker tycker att kvinnor istället för att göra abort ska föda fram barnet och sen adoptera bort det. Hon vill inte helt förbjuda aborter, men talar om en nollvision. En kvinna som av någon anledning inte vill ha barnet hon bär ska alltså behålla det och föda det. Varför? Jag tror inte att någon gör abort lättvindigt, men det är hur som helst en kvinnas rättighet. Det är hennes kropp, hon måste få bestämma över den och om hon ska bli mor eller ej. Missförstå mig inte, jag vet att det finns många ofrivilligt barnlösa och jag vurmar för dem, men jag tror inte att det är någon lösning att tvinga någon annan att föda barn som ska adopteras bort.

Extra märkligt är att politikern sen fyller på med att det vore bra med ett svenskt adoptionscentrum eftersom svenska föräldrar importerar barn. Eh, vill jag ens försöka mig på att förstå vad hon menar med det där … Det luktar inte så lite unket.

I Finland har man också haft en riktigt brun dag. Brun är förresten färgen på de id-kort som utländska medborgare får framöver i Finland. Finnarna har däremot blå id-kort. Ja, det blir alltså olika färg på id-korten så att polisen enligt artikeln får lättare att övervaka invandrarna. Fy fan. När vred man tillbaka tiden till 1933 i Finland?

Vilken skitdag.

 

7 reaktioner till “Ut med oönskade barn och invandrare?

 1. Ja skitdag på många vis, även om talgoxfamiljen i min holk ger mig smittande glädje.
  Dessutom kungensåpan. Skulle kunna, ev vilja, raljera till 1000 över den men jag lyckas just nu inte stänga av all mänsklig empati inuti mig. Kan, vill, orkar inte. Jag hörde, såg, en människa och kände sorg/rädsla. Resten om stadsskicksåsikter, mediehantering, fick stå tillbaka en stund.

  Men affärsidéer väcks… om supportande föräldraskap till dem som inte orkar för en stund. Allt för barnen.

  Id-korten i Finland är en osannolik nyhet. Ändå inte. Säg att jag drömmer…!

 2. Trodde bara det var vi adoptivföräldrar som reagerade på det där med ”importera barn från utlandet”. Det låter vidrigt, på allt för många plan för att det ska få passera. Vad jag tycker och tror om damens uppfattning i abortfrågan – tja… Vidrigt var ordet, sa Bull.

  Och ja, jag tror faktiskt vi är tillbaka på 30-talet, inte bara i Finland.

 3. @Knockando: Verkligen.

  @Mediamixify: Kungasåpan är så tröttsam på alla sätt.

  @Trollets mamma: Jag håller med. Det är en riktigt otäck syn på människor hon har.

  @Robban: Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s