Rasisten i Lunden

Under en av mina otaliga promenader i Lunden passerade jag en byggnadsställning på Ingeborgsgatan. Det hängde en skylt på ställningen om att jobbet utfördes av Kålltorps plåtslageri.

Mittemot, på andra sidan gatan, stod en rödbrusig typ i snickarkläder och med hammaren i näven. Han var mycket upprörd och vrålade och gormade så att den något för stora ölmagen gungade rejält.

”Ut med packet. Skicka hem de jävlarna. De kommer hit och tar våra jobb. Ut med packet. Ut med de jävlarna. Ut med dem!”

Jag närmade mig för att ge honom en uppsträckning när jag plötsligt såg hur en ljushårig plåtslagare tittade fram från byggnadsställningen. Åsynen av detta fick den ilskne att bli ännu argare.

”Jaha, där är du din jävel, din satans Kålltorpsparasit. Komma hit till Lunden och ta jobben från hederliga Lundenbor. Ditt jävla as. Parasit. Blodsugare. Pack”, vrålade han så att jag trodde att han skulle spränga ett blodkärl i pannan.

Sedan slängde han med full kraft hammaren mot mannen på ställningen.

”Ut med packet. Ut med alla från Kålltorp. Lundenjobb till Lundenbor. Åk hem till din egen stadsdel, din jävla invandrare.”

Jag skakade på huvudet och gick vidare. Motsatsen till mångfald är enfald och herregud vad värdelöst det är med rasism och rasister.

5 reaktioner till “Rasisten i Lunden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s