Mitt nya livsmål: tvätta rätt

Jag har insett att många av barndomens livsmål inte riktigt uppfylldes. Jag blev aldrig rockstjärna eller fotbollsproffs. Däremot har jag fortfarande gott hopp om att uppfylla drömmen om såväl familj som böcker utgivna med mitt namn på omslaget.

Men, jag har ett nytt livsmål, något jag verkligen, verkligen, verkligen vill uppleva innan jag dör – ett tvättpass utan strul!!!

Okej, det har slagit mig att skaffa egen maskin till lyan. Då skulle jag kunna tvätta i min egen komfortzon, på en tid när jag är fysiskt och inte minst mentalt mest lämpad för att tvaga kläder och jag kunde göra det lite då och då.

Nu har jag ingen maskin hemma utan är förvisad att tvätta i husets tvättstuga. Och, det går i stort sett bra, men aldrig riktigt bra.

Jag har under åren vid upprepade tillfällen:

 • Stoppat i tvätt och gått därifrån utan att sätta igång maskinerna.
 • Satt igång maskinerna utan att lägga i tvätt.
 • Glömt tvättmedel och sköljmedel när jag tvättar.
 • Satt upp tvättid klockan sju en lördag och insett att jag inte har tvättmedel hemma.
 • Kommit till tvättstugan sju en lördag och insett att jag hade tvättid igår.
 • Glömt slå på värmen i torkrummet.
 • Blandat färger på ett sätt som inte ens en Woodstock-hippie hade gillat resultatet av.
 • Kört på helt fel gradtal.
 • Blandat kläder ämnade för olika gradtal på ett förminskande sätt.
 • Tappat den just tvättade tvätten på ett allt annat än nytvättat golv.
 • Glömt att plocka ut såväl minneslappar som sedlar ur fickorna.
 • … med mycket, mycket mera

Sen har det förstås hänt att maskiner varit trasiga, att centrifugeringen inte funkar, att torkrum och tumlare bara suckat till och totalvägrat, men då har åtminstone katastrofen och den påföljande draperingen av våta kläder i min bostad kunnat skyllas en osynlig, ond makt.

Idag kändes allt utmärkt. Jag blev nästan lite upphetsad över tanken att det äntligen skulle ske. Jag hade powerwalkat, ätit en god lunch och såväl energi- som tankedepåer kändes välfyllda. Ned i rätt tid. Allt var perfekt sorterat. Första rundan in. Ned igen efter en timme. In med det nya i maskinerna. Torkrummet påslaget. Upp och ut i solen. YES! Wonderful!

… en timme senare kommer jag tillbaka och ska hämta ut korgen från torkrummet. Kvar i den ligger all tvätt från de första två maskinerna. INGET hade blivit upphängt. Det låg vackert hoptrasslat och väldigt fuktigt i en stor, hånskrattande tyghög som fick extra support av en fläkt som gick på högvarv i ett stort, tomt rum.

Jag får börja med skrivna checklistor där jag signerar varje steg i processen. Alternativt så bränner jag alla kläder och går från och med i morgon ständigt runt i enkom kroppsmålning. Jag vet inte vilket som känns bäst, men båda är möjliga.

2 reaktioner till “Mitt nya livsmål: tvätta rätt

  1. Haha, jag misstänkte det. Hade du varit allvarlig hade jag fått drämma till med att jag i så fall även borde skaffa en pojkvän som kan snickra och borra i väggar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s