Välkommen till mitt tivoli

Hej! Kom in på egen risk. Ingen återbetalning, inga klagomål. Det här är Anjos tivoli, en jävla åktur eller flera.

Ta plats i Bergådalbanan. Här är det uppförsbackar, höga krön, utförsbackar, häftiga svängar, skrik, skratt och lika många farliga kurvor som avslappnade raksträckor om vartannat.

Satsa på en lott i Lyckohjulet, just nu är det vinst på allt. Olyckohjulet? Vi har plockat bort det, men om du har tillräckligt många skuldsedlar och satsar på fel nummer, så lovar vi att damma av det och köra det utan att det går att bromsa.

Uppskjutet? Vi testkörde det i nio år, men det var inget skönt pirr i magen och alla som testade blev illamående och bara satt kvar. Helt värdelöst och en ren förlustaffär.

Höjdskräck? Det har vi ingen, men vi har en Spöktunnel som leder rätt in i totalt mörker och där åker du verkligen på nålar och det är bäst att du kan simma om du faller i vattnet, för det finns en botten som ingen vill falla till där. Vi har en Kärlekstunnel också, den kan du få åka in i med vår grundare, men då blir du kvar där för tid och evighet och i nöd och lust.

Fritt fall? Nej, här har vi bara Fri uppgång; en helt magisk tripp rätt ut i en rymd där ingen kan höra dig skrika, men där alla hör ditt skratt och dina hjärtslag.

Nej, vi har stängt salt-i-såret-kiosken, sockervadd säljer så mycket bättre och får det lilla barnet att bli lyckligt igen. Och, ja – det är korrekt; här förlorar man inget på karusellerna, så man behöver inte känna att man måste ta igen det på gungorna.

Ta en tur i Slänggungan, vet jag. Där får du slänga hur mycket du vill, bara du mår bättre efteråt.

Snurrar det? Vila en stund i Lustgården, det finns så mycket mer att se på Anjos tivoli. Vila hur länge du vill, vi har öppet tills solen går ned och i ett kosmiskt perspektiv går solen aldrig ned.

Sen, om du är modig eller måhända dumdristig, kan du hänga med in i Olustgården. Den är bara för riktiga sökare, vet du att du vill till nästa attraktion, så gå vidare. Va? Vet du varken ut eller in? Ja, men testa då. Se upp för tistlarna, nässlorna, de köttätande växterna och slingerväxterna som gillar att strypa själar bara. Skynda dig till andra sidan, stannar du där längre än nio år får du böta resten av ditt liv. Det är en satans labyrint, akta dig för törnbuskarna och mördarbina.

Drick inte drickan på bordet som poeten bjuder, även du törstar. Allt han säger är lögn och förbannad dikt. Det är inte champagne i glaset, det är sekt – och dricker du det börjar du på toppen och slutar alltid på botten. Bubbel, javisst, men också så satans mycket trubbel. Du blir bara bakfull, spyfärdig, tom och däckar bland rosor utan blad, men med extra många taggar.

Va? Oj, Ostbågehjulet och Pizzabutiken har bommat igen, de bommade faktiskt varje gång vår ägare besökte dem och här finns inte utrymme för nostalgi, förutom i Ekodalen – fast den är lite selektiv, skitsnack förblir stumt där.

Härligt att höra ditt varma skratt, våra skrattspeglar visar dig precis så vacker som du är – och om du inte skrattar lyckligt spricker de av sorg.

Vi går vidare, att stanna är inget vidare. En drink? Ambrosia & tonic är det senaste här. That’s the spirit, svep den rätt upp och ned. Så, då kör vi vidare.

Flummig-Ride? Tänkte väl det. Sätt dig i gräsandsfarkosten och åk. Var inte rädd om du hamnar i en värld där spårvagnar pratar och utomjordingar ber om socker – det här är Anjos tivoli, här går ingen fantasilös själ säker, här händer vad som helst …

Visst vi har Femkamp; Amors pilbåge, Bonka hämningar, Jättestyrkan, Glädjehoppet och Fullträffen.

Äsch, inte ska du gå hem – du har ju fått vår Åkkompass, allt ingår och vart du dig än vänder pekar den alltid mot en bättre åktur.

Så, häng kvar. Vi har stora planer och på Anjos tivoli skruvar vi till allt till det bättre hela tiden.

 

 

 

9 reaktioner till “Välkommen till mitt tivoli

 1. Jag åker med! Helt frivilligt, har också ett tivoli att erbjuda med ungefär samma attraktioner. 😉 Men jag undviker Olustgården, har besökt liknande tillräckligt nu tycker jag.

  Shit vad kul vi kommer ha!

 2. @frknyfiken: Ja, olustgården är inte favoritstället

  @Calle: vissa kvällar är det helt galet surrealistiskt, tror det beror på värme, vind och annat.

  @Colour: tack 🙂

 3. Finns det chocke-lad hjul nu när ni stängt ostbågshjulet.
  Och nej anjo alla har inte din karaktär haha, kanske kommer den på måndag tillsammans med all reklam. hoppas hoppas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s