Brand

Jag sov, så vaknade jag, tänkte att jag kände en svag brandlukt, men visste inte om jag var vaken eller ej. Och somnade om.

Morgonen kom. Jag tyckte fortfarande att det luktade lite brand i svalen, men tänkte inte närmare på det. Med trötta steg gick jag ut genom porten och såg den lilla lappen. Fem leende brandmän på ett foto och en hälsning skriven med blått bläck. Vi var här på grund av ett larm kl. 01.35. Ikväll står vi här igen kl. 19.00 och berättar mer. Plötsligt stack brandlukten i näsan och jag tittade mig omkring, men inga spår av någonting.

Jag kom hem sent den kvällen, alldeles för sent för att höra vad de ville och så såg jag plötsligt dörren. Den till den äldre indiska damen en halvtrappa upp. Den var uppbänd och det luktade rejält brand nu.

Jag rös till. Jag hade inte vaknat av sirener, inte märkt något, bara sovit gott.

I morse var hennes dörr vidöppen, reparationer pågick och brandlukten tycktes sticka än mer. Jag hörde reparatörerna tala lugnande med henne.

… och jag rös till igen. Tänk om …

 

6 reaktioner till “Brand

  1. Brandvarnare, tänker jag. Har du nån sån? Eller har du tillräckligt många och på rätt ställen?

  2. Jääävlar.kom just på att jag inte har en endsate brandvarnare. Tack för den påminnelsen..hoppas du får en riktigt rollercoasterhelg 🙂

  3. @irrhönan: ja, och nej – fick mig en tankeställare och ska nu öka brandskyddet.

    @Bittan: det är exakt en sådan helg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s