Tystnad

Klockjävel. Varför vakna redan? Frukostbestyr. Nej, vänta – vi har möte med frukost fixad. Jag drar mig lite till. Morgontidning. Dusch. Fix. Promenad. Var är paraplyet? Fan, kvar på jobbet. Nåja, det kan väl inte regna i dag också. Herregud, vad jag skrattar åt min förra tanke. Nedför trapporna. Grå himmel. Uppehåll. Det börjar regna i första kurvan. Satan! Vänta, säg inte att jag glömde busskortet hemma. Vem skriker på mig? Ulf? Skjuts? Ja tack. Framme. Trevlig lya. Bra ställe för att vara kreativa. Papper på hela golvet. Kaffe. Snack. Inspiration. Lunch. Pasta funkar. Herregud, vilken otroligt trist salladsbuffé. Telefoner. Mejl. Mer papper på golvet. Sitter vid bordet. Går runt. Står upp. Sitter i trappan. Kladdar på pappren. Fyller i lite mer. In i datorn. Jäpp, jag skickar över dem i morgon. Fler samtal. Vi behöver ordna det, det, det, det och det i morgon. Allt med. Luren är laddad. Datorn är laddad. Ned i väskan. Sex trappor till gatan. Hej då, alla. Vi syns i morgon. Promenad hem. Tankar på det, tankar på det andra, och det tredje, det fjärde, det femte och något mer, tror jag. En titt på klockan. Hungrig. Hemma. Reklam på golvet. Rätt ned i återvinningen med den. Kallelse till tandhygienisten – varför är fönsterkuvert alltid fyllda med en glimt av kostnader? Av med skorna – fotfrihet. Jackan upphängd. Av med skjortan. A N D A S ! ! !

… tystnad.

Jaha, då byter vi om. Kom igen Blåvitt och sen rätt ned till Pustervik för lite musik av finaste sort – Fresh & Onlys. Skrivande på det. Kanske en kopp te. Lite för lite sömn. Slutspurt på jobbet. Packad helg. Vänner. Vin. Bokmässa. Tvättid. Hämta frack. Prova frack. Ifrågasätta frack. Skriva. Träna (hope springs eternal). Äta. Laga mat.

… vart tog tystnaden vägen? Den var ju här alldeles nyss?

6 reaktioner till “Tystnad

 1. Jag undrar också de… Tystnaden är underskattad. Silence is golden och Enjoy the Silence och allt sånt… fan va jobbiga folk e. Inte nog med att dom låter dom är många också häromkring. Alldeles för jävla många. Stora och små, fula och vackra. Fast mest många. Som myror. Har aldrig gillat myror. Minns att jag fick myror i badbrallorna när jag va liten. De har aldrig återfått sitt charm efter det. Men kul att du får se allsvensk fotboll i alla fall. De kommer nog inte hända mej de närmaste 10-15 åren. Halle amen och sov gott broder!

  1. Putte – jag har inte ringt och väckt dig för ofta på senare år. Det är nästan lite nostalgivarning att tänka på alla dessa Weiron-i-ottan-ögonblick innan Weiron-i-ottan fanns.

   Nåja, det tar nog inte 10 bast för Bajen att vakna. Håll ut, broder.

   1. Hahahaha…. JA det är mycket riktigt. Idag är det många år sedan jag brukade vaknade till din vackra röst arla morgonstund lördagar. Märkligt att det är så pass länge sedan att Sverige till och med hade två tidszoner på den tiden. Kan inte vara många som minns de men så var det. Compton Calling was tha shiiiiteeee…. Nostalgia går aldrig ur tiden. Som gamla hundar och Tip Top.
    Möjligt att Bajen kanske vaknar ur sin törnrosa sömn men jag tror inte jag kommer orka vakna med dom…
    Stay true bro!

     1. Va trevligt! Det är inte helt omöjligt, men då vill jag ha en mjuk bägare med strössel.
      I november ska jag visserligen rymma landet lite över en vecka. Vi får hoppas det inte är då du ska göra Götgatan osäker… Keep me posted!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s