Självscanning 2.0

Det har blivit så mycket lättare att handla på ICA i Olskroken sedan de införde självscanning 2.0. Nu behöver du inte ens plocka ned varorna i korgen.

Allt du behöver göra är att, precis innanför ingången, ta den där blippmojängen som läser streckkoder och föra den mot ditt hjärta. Den känner av hur du mår, hur du haft det och vad som väntar, sedan rullar den ut en vagn som du bara följer till kassan – varorna hoppar ned själv, självscanning 2.0 vet vad du vill ha och/eller behöver.

Det är rätt tydligt att se hur bra det funkar.

Där ser man den ensamme medelålders mannen som givit upp och inte ens suckar när hans korg fylls med ärtsoppekorvar och 3,5:or. Det rycker lite i äpplena, bara ett kort ögonblick, men så fylls vagnen av en chipskolonn.

En småbarnsmamma ler när hennes korg fylls av passionsfrukt och tittar glatt på sin man. Han har en egen korg och ned i den flyger Teknikens värld och fryst pytt-i-panna. Med en suck går kvinnan vidare och chokladkakor i mängd rasar ned i hennes välfyllda och ouppfylla korg. Maken går obekymrat vidare och märker inte ens hur en kokosnöt lämnar fruktavdelningen och i hög fart färdas mot hans bakhuvud.

En farmor ler när de kakor hon ”vill köpa” till sina barnbarn för sina sista slantar stannar i luften och därefter återvänder till hyllorna för att istället ge platsen i hennes korg till en korsordstidning och färsk fisk istället för tonfisk på burk.

Mannen som med plågad blick ser sin vagn fyllas av toapapper, katrinplommon och druvjuice avslöjar dock att det här systemet skulle behöva en diskret avsändare på vissa leveranser.

I dag hade jag, vid shoppingtillfället, just haft en stressig dag, krönt av en fem timmar lång workshop om tuffa strategier på en grymt elak europeisk marknad, samtal från en PR-chef vid sexsnåret och därefter en god kopp kaffe med en skön typ som brinner för det hon gör. I morgon väntar en räcka leveranser, ett snabbt möte i Surte, höstsalong med afterwork, sko- och hängsleköp, en tur till skräddaren och hemgång innan jag förvandlas till As-kungen. På lördag en heldag, helkväll och vinglig (?) natt i frack med 400 (?) människor.

Självscanning 2.0 gjorde verkligen sitt jobb. När jag lämnade butiken bar jag på två papperskassar fyllda med energidryck, coca-cola, bake-offbröd, popcorn, frukt, tuggummin, tandkräm, smågodis, glass, banan, yoghurt och saft. Jag är redo för söndag morgon, kan vi väl säga …

 

6 reaktioner till “Självscanning 2.0

  1. Haha, helt underbart, jag tar mig till Olskroken och handlar nästa gång jag blir tvungen att fylla på förråden här hemma 😀 Det kan vara värt en tre timmars bilresa 😉

  2. @regnnatt – Olskroken är en märklig och förunderlig plats.

    @Calle – det behöver man inte tänka på, det sköter självscanningen. Förhoppningsvis blir det inte marmite dock 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s