Små korn från fredagen

Morgon

Utanför Pour Bon på Korsgatan har en stor korg med bröd placerats för att locka kunder. Den har bara lockat en liten gråsparv som måste tro att den vunnit Passeridae-fåglarnas motsvarighet till Drömvinsten på Lotto. 30 gram fågel hoppar glatt runt bland 4-5 kilo nybakt bröd. Jag ler stort.

Middag

Det skulle kunna vara en fin bild, en sonson hjälper sin farmor ut ur bilen på en sidogata i centrala Göteborg. Sen ser jag de bistra männen i varje gathörn, de har öronsnäckor och förmodligen delar vapen plats med skyddsvästarna under deras svarta jackor. En pratar i sin mikrofon där han står vid entrén till synagogan. De andra lyssnar, spanar och ser för beredda ut. En polisbil står parkerad intill. Jag känner mig beklämd.

Kväll

Mannen framför mig i bankomatkön sysselsätter sig med den nya folksporten: Att prata högt och detaljerat om sitt kärleksliv i en handsfree-telefon. Tydligen är hans flickvän en lögnare och vill gå ut. Mannen bakom mig i kön äter ytterst tydligt pringles-chips och stoppar in knasterbomb efter knasterbomb  i munnen. Det är som att stå mitt i en värdelös poplåt där ena högtalaren kastar ut en uttjatad refräng och ackompanjeras av ett trött chipsackord från andra hållet. Jag känner mig trängd.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s