Ledig

I går morse hade hösten och vintern en första dejt. Vintern hade skickat ut sitt förkläde, frosten, och den hade lämnat en tunn, tunna hinna över staden. För första gången den här säsongen hörde jag knastret av halkstoppande grus under mina fötter.

Det är således dags för min värld att byta skepnad igen. Den bleka hösten känns allt mer uppgiven, glimtar till med ett gäng plusgrader, men vet vad som väntar – vinter.

Också jag byter skepnad. Om så bara för några dagar. Efter en lång och intensiv period, fullt upp på alla fronter, är det en ledig långhelg. Jag har längtat efter den. Inte för att jag vantrivs med något jag gör, utan för att jag behöver den här pausen.

En vrå att skriva lite extra mycket i. Några timmar att promenera på okänd mark och se nya saker. Att dricka morgonkaffe i en helt annan tillvaro. Vakna i en främmande säng någon annanstans. Upptäcka det ännu oupptäckta. Härligt. Så härligt.

Och, det ska dessutom bli förbaskat kul att hänga med vänner och bekanta.

Jag är ledig. Fint är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s