Decemberstart

1 december.

Regnet faller som stilla, ömma pianoslingor. Jag vandrar i dess melodi, hör en försiktig refräng som inte vill något illa alls. En man cyklar förbi mig, hans slitna cykel låter som en förkyld gräsand där han trampar fram. Två händer bestämmer att det är vår, på något sätt är det förstås det, och söker varandra vid ett rödljus.

Jag har hämtat ut ett kort, fått en present och vandrar nu hem i kvällen som ser ut som natt fast den egentligen bara hade varit eftermiddag om kalendern sagt annat.

Elva månader utan ostbågar. Elva månader utan pizza. Den tolfte är inledd. 23 dagar till jul. Ingen stress bor i mig. Jag har ingen bröstficka på jackan, och lika bra det för hjärtat är hett och vildsint. Som en solexplosion, så rasande, så spektakulärt och varmt är det. Jag har lust till allt. Stegen är lätta.

Det är en bra dag. Ibland ska den inte beskrivas längre än så här.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s